reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

A ja z takim pytankiem, czy te formy na odpis z mieszkania wysyłacie tam, gdzie P60???, żeby potem przysłali P21???
wpisz swego PPSa i 'wyrzuci' adres Twego revenue:tak: https://www.revenue.ie/wiclo/details.jsp
Ja się zarejestrowałam online-szybciej-P21 dostałam następnego dnia od 'prośby' o nie:tak:

Tichonek-to takie buty..My zawsze dostawaliśmy logbooka do reki,ale przez tax jest bezpieczniej dla sprzedającego;-)

reklama
oj nie polecam quinn direct...

osttanio dzownilam bo mnie kolezanka prosila zeby zerwac z nimi umowe...a ona mi gada ze za to ze nie mieli tam ubezpieczonego auta 1 pelny rok to 50e musi zaplacic...rezygnacje musi wyslac na meila,i jeszcze faxem:baffled:....
a kolezanka byla u nich prawie 3lata..
poslza i zablokowala konto wbanku zeby jej kasy nie pobierali i dalej nie wiem co,bo nie pytalam nawet...ale chyba juz dobrze...

znajomego tesciowa tez tam miala i musiala 3 razy do Dublina jechac zeby ubezpieczenie anulowac...dla mnie to sa kpiny,bo moj M przez telefon wszystko zalatwia....bo my mamy w Bagenalstown a nie w Carlow,chociaz od 2 lat juz jest ta ubezpieczalnia w Carlow...

ja nie moge nic zlego na nich powiedziec Wszystko zalatwialam przez tel i nigdy nie mialam zadnych problemow Nio ale jak ze wszystkim - kazdy ma swoje doswiadczenia :)

teraz mam ubezpieczenie w 123.ie i tez nie nazekam :)

A wam jak wyliczyli?? a axa sie nie przejmuj to chora instytucja niewiem skad biora te przeliczniki
My jeszcze czekamy na logbooka:tak:Dlatego pytałam którędy on idzie:sorry2:Więc jak przyjdzie to dopiero P będzie wykupywał ubezpieczenia:tak:Ale pytał już w kilku ubezpieczalniach i najtaniej wychodziło właśnie w Zurichu i Quinn Direct:tak:No i jeszcze w Tesco Insurance ale jakoś do mnie nie przemawia to Tesco:baffled:
Ewelcia co do mnie na ubezpieczeniu to najtaniej wychodziła opcja,ze mój P jako pierwszy właściciel ze zniżkami z Polski plus ja jako drugi właściciel:tak:Bo beze mnie ubezpieczenie byłoby droższe a nowu ja jako pierwszy właściciel to niewiele wskóram bo nie mam żadnych zniżek z Polski:baffled:
A ubezpieczenia trzeba się jednak zrzekać jeśli chce się zniżki z Polski przenieść bo i tu i w Polsce nam powiedziano,że prawo unijne zabrania mieć ubezpieczonych aut w dwu różnych krajach:sorry2:Tzn.można ale bez zniżek:sorry2:
Ale spróbujemy jeszcze symulację zrobić on-line w 123.ie bo tam chyba P nie zaglądał i sprawdzimy jak tam wyjdzie:tak:

Nigdzie nie sprawdzałam jeszcze.Próbowałam wycenić online ale mogę miesiąc przed końcem obecnego ubezpieczenia dopiero.Mimo to jednak sprawdzimy axe najpierw:tak:
Tichonku-mogę of course;-) Jesteśmy z nimi od 5lat prawie.2 lata temu A. miał stłuczkę nie z jego winy-ze mną ciężarną jako pasażer.
Tłumaczył sytuacje telefonicznie i powiedział (trochę bez sensu,ale nie wiedzieliśmy ze tak wyjdzie),ze sam szkodę w swoim aucie pokryje byle mu zniżek nie zabrali (3-letnich).Koles zapewniał ze w życiu,przecież to nie jego wina.
Rok się sprawa ciągnęła,aż przed końcem ubezpieczenia przyszedł papier ze zabierają nam zniżki i dopie***yli nam większe ubezpieczenie niż mieliśmy na początku..:baffled:
-muslielismy zwrócić odszkodowanie,które tamtemu wypłacili.Gdybym wiedziała...rozegralibysmy sprawę inaczej.

reklama
Tichonku znjami maja ta honde w Zurichu i placa jakies 500e...dokladnie nie wiem...szlam do niej ale ona akurat wykezdzlaa,wiec sie wrocilam...dzwonilam do mojego M i sie jego pytalam bo on byl z nimi zalatwiac to.
Wcale nie musisz miec tego booka zeby ubezpieczenie wykupic...mozesz isc do ubezpieczelani z kartka od NCT;-);-):tak:.......

Madbebe to niezle jaja wyszly:baffled:....
nie raz slyszalam ze robia problemy ...ja nikomu nie polecam,chociaz stycznosci z nimi nie mielismy:no:
nawet kiedys byl dosc obszerny artykul w PL gazecie o nich:no:

Do góry