Witajcie dziewczyny, trochę mnie nie było. Chciałam się pochwalić ze dostałam Illness benefit i jestem supr zadowolona teraz walczę aby dostać dodatkowe 24 euro na dziecko. Tzn czekam na rozpatrzenie wniosku.
Mam problemy z ciążą byłam już w szpitalu dwa tygodnie temu, mam bóle brzucha. Do tego od 2,5 miesiąca jestem na antybiotykach bo nie mogę pozbyć się białka, teraz jest lepiej ale doszła i to dużo kreatyniny, sama nie wiem co to znaczy. Mam straszne bóle w nerkach.
Czy któraś miała tak, że słabła po kilka razy dziennie, ja oddycham, ale nie mogę złapać tego oddechu, czasem mdleje, wymiotuje, zrobiono mi narazie badanie żelaza teraz czekam na wyniki.
Dziewczyny czy tutaj nie robią testu na obciążenie glukozą?
Mam kilka pytań a wiem ze wy takie doświadczone na pewno mi pomożecie. Chce w połowie grudnia, lub pod koniec przejsc na macierzynski. Moje pytania:
czy bedąc na płatnym chorobowym z sociala mam opłacane składki PRSI?
Co wypełnić na stronie 3 wniosku o macierzyński ze pracuje ale zarobki wynoszą 0 zł? wiem ze o illness benefit muszę napisać w części 7. Cześć 4 wypełnia pracodawca. Czy dobrze to rozumiem?
Słyszałam ze można gdzieś sobie odliczyć wydatki na lekarzy i lekarstwa i przedszkole, możecie mi doradzić jakie wnioski i gdzie się to załatwia?
I jeszcze jedno pytanie mój mąż mimo ze dwa raz wysyłał A12 jest nadal na taxie single a nie małżeńskim, jak to zrobić aby przejść na małżeński, czy to jest inny wniosek nić a12? i gdzie dopisać dzieci?
Sorka ze wszystkie pytania w tym wątku, dziękuje z góry za odpowiedz, na pewno coś jeszcze po przeczytaniu mi się nasunie.