reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
no w Pl tez lipa...
ale ja bez pracy i m tydzien temu stracil prace...co prawda szukal ale nikt jeszcze do niego nie dzwonil:no:....a juz pier**lca w domu dostaje bo on roboty nauczony!!!
A zasilki tez maja uciac!!!

ewelcia nie martw sie. Moj M tez taki byl bez pracy, ale jak to sie mowi, jak ktos bardzo chce to dostanie. Minie jakis czas i znajdzie :)

Ewelcia ja stwierdziłam, że choćbym tu miała na zasiłkach siedzieć to do Polski nie wrócę, bo nie wyobrażam sobie powrotu z trójką dzieci.
Życie tam jest strasznie drogie, zarobki jak trafi, ale w mojej miejscowości to nadal tragedia.
A tu na zasiłkach, to i dofinansowanie do mieszkania, do gazu i spokojnie można żyć.
Nawet jak obetną to dla mnie tutaj lepiej niż w ojczyźnie.
A pracę jak dranissimo napisała jak ktoś chce to w końcu znajdzie.
Aby nie było, że ja to jakaś leniwa cwaniara i pracować nie chcę, bo tak o tych zasiłkach wyskoczyłam.
Akurat z mężem mamy to wyjątkowe szczęście i oboje pracujemy, tzn. ja jeszcze mam macierzyńskim do końca grudnia.
Jutro idę rozmawiać z szefową o moim powrocie w styczniu.
Jednak trzymam kciuki za Twojego męża, zobaczysz znajdzie coś.
A kryzys wiecznie trwać nie będzie.
To taka sinusoida, więc teraz czekać tylko na kolejny rozkwit.

dziewczyny jak to jest z tym rent1 form?tzn jesli od stycznia 2010 do sierpnia mieszkalam w jednej chacie a teraz mieszkam w innej, to mam wypelnic dwa formularze?I czy moge to wyslac juz teraz,po wplacie grudniowego rentu,czy dopiero w styczniu?dzieki z gory za odpowiedz:tak::happy2:

madbebe z tego co pamiętam jest jeden formularz i na nim wpisujesz wszystkie domy jakie wynajmowałaś.Chyba najlepiej wysłac po grudniowej wpłacie.Ale wiem,że coś kombinuje rząd z tym i najlepiej poczekac do grudniowego budżetu :sorry2:

Odnosnie wymiany irl. paszportu na drugi trzeba wyslac takze akt urodzenia dziecka na ktorym sa dane rodzicow, wlasnie im odeslalam i mam nadzieje, ze juz niczego nie beda potrzebowac :-) (stary paszport odeslali na pamiatke :-):-))

reklama
Do góry