reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
czesc
czy wypełniałyscie formularz HRC1 jak ubiegałyscie sie o child benefit?czy moze tylko CB form wystarczy?

dzieki
pozdr.

ja wypełniałam, najpierw przysłali mi tę formę na CHB, a potem musiałam jeszcze HRC1, bo nie byłam dwa lata w Irlandii, jak mała się urodziła. Wypełniłam i CHB jest:-)

narazie wypełniłam tylko online formularz CB ale jak mi przysla do wypełnienie ten drugi to tez go wypelnie. nie wydaje mi sie ze bede musiała to zrobic bo jestem juz tu ponad 5 lat ale w sumie gdy nie wiadomo.

pozdrawiam

Witam chcialam sie was spytac moze wy sie orientujecie dzis znajoma plytala sie mnie czy to prawda ze zamrazaja child benefit na 3 lata ,od kwietnia maja wstrzymac wypłaty!!w sumie ja nic na ten temat nie wiem wiec pytam was@

reklama
Do góry