reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

:baffled:tez sie nad tym zastanawiam:sorry2: albo sciemnia :crazy: bo to troche bajkopisarz jest :errr:

fenix daj znac co wam w taxie powiedza bo naprawde dziwny ten wasz przypadek i pierwszy raz spotykam sie z czyms takim A myslalam ze juz wszystkie absurdy z taxem juz przerabialam :oo:

reklama
anineczko nie zarabia powyzej 45 tys. ale mi tez sie wydaje ze licza go jak kawalera.
dlatego postanowilismy pojechac i zapytac.
dzindusia dam znac ;-)
zawsze na przyszlosc sie przydac moze ;-) chociaz oby nie.

czesc Dzwieczyny, mam takie pyt. Wiem, ze tamet byl juz kiedys poruszany, ale nie moge sie tego doszukac na watku:zawstydzona/y:
Za 2 tyg konczy mi sie macierzysnki, do pracy oczywiscie nie wracam (zreszta i tak nie mialabym gdzie, bo firma przechodzi lekki kryzys) wiecie moze czy nalezy mi sie jakis zasilek? tylko problem jest taki, ze ja w Pl siedze wiec odpada ten "normalny" dla osob bez pracy, bo tam trzeba sie co tydz na poczcie pojawic, a to oczywiscie odpada. Kiedys ktoras dziewczyna cos wspominala o jakims zasilku chorobowym z racji karmienia dziecka, ale nie pamietam o co tam dokladnie chodzilo...
bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje:-)
pozdr
aga

aga poczytaj sobie o health and safety leave :tak: chociaż to chyba nie to...bo tam jesteś dalej zatrudniona u pracodawcy....chyba nie ma chorobowego na karmienie piersią :no:

Tichonku dostałaś BtS?
bo mi właśnie przyszła odmowa.powód? nie otrzymujemy przewidzianych płatnośc czyli nie dostajemy kasy z socjala jak mam rozumiec ?:sorry2:

Ostatnia edycja:
Anineczko,jeszcze nie złożyłam podania:zawstydzona/y:Wyślę,ale tak tylko pro forma bo i tak wiem,że nie dostaniemy:sorry2:
A czemu Ty nie masz FIS-a na dwoje dzieci,że tak spytam?
Bo w naszym przypadku drugie dziecko otwarłoby nam drogę do niego:sorry2:

reklama
Do góry