reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
dziewczyny złożyłam o ten Home Carier tak jak mi radziła Anineczka i Dzindusia i wyobraźcie sobie,że dzisiaj dostałam kopię swojego claim'a z notką " I regret to inform You that Your claim is not been allowed for 2010" wiecie o co kaman??
złozyłam na męża bo on pracuje.
dodam,że byliśmy osobiście,bo akurat byliśmy w Wexford.
Koleś dal nam formularz więc wypełniliśmy na miejscu.Wpisałam niunię i swój dochód z J.B. a dzisiaj taka odpowiedź.
Nie czaję.
Oczywiście żadnego wyjaśnienia dlaczego,co i jak,nie ma.

Dziewczyny mam pytanie o polski numer pesel bo właśnie tata wrócił z biura w pl i mu powiedzieli że muszę złożyć o nadanie w konsulacie w ie :eek: lekko mnie to zdziwiło no ale cóż czy któraś z was składała o pesel mogę im wysłać wypełnioną formę czy muszę się stawiać osobiście??

Pauletta a czy zarejestrowaliscie Zuze w USC w PL???? Poza tym o pesel dla dziecka wystepuje opiekun prawny a w waszym przypadku rodzice i pewnie dlatego taka odpowiedz w urzedzie dostal twoj tato. Czemu tego nie zalatwil P jak byl w PL???

Pauletko w Pl od kilku lat nie ma obowiazku meldunkowego a my wyrabialismy pesel zanim W gdziekolwiek zameldowalismy. Widacw PL urzedach jaest tak samo jak tu zalezy na kogo trafisz

reklama
Do góry