reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Czyli ja tez moge spodziewac sie listu, bo raz mi chca podpis do gp a raz do pracodawcy.
Mam pytanie jak ktoś dostaje JA i chce jechac na 6 dni do PL to czy moge pobrac form na holiday z neta czy trzeba isc do nich po niego, i czy potem oni chca zobaczyc bilet czy nie?? Dzięki

reklama
ewelcia dostaje JB .
Czyli ja tez moge spodziewac sie listu, bo raz mi chca podpis do gp a raz do pracodawcy.
Mam pytanie jak ktoś dostaje JA i chce jechac na 6 dni do PL to czy moge pobrac form na holiday z neta czy trzeba isc do nich po niego, i czy potem oni chca zobaczyc bilet czy nie?? Dzięki
Jak dostawałam JA kazali mi przyjsc min 3 dni przed wyjazdem i podpisac,ze jade.
Wypelnilam tez na miejscu holiday form.
Podpisałam i oznajmili mi,że mam przyjsc i się podpisac najpóźniej dzień po powrocie.
kamcia czy mozesz pobrac z neta czy nie tego niestety nie wiem.ale z drugiej str po co skoro i tak bedziesz musiała isc zaniesc osobiscie??
wypełnisz sobie na miejscu.
Aha i ode mnie biletu nie brali.

Dzięki bo ja myslalam ze trzeba 2 tyg przed wyslac im ten form, a to trzeba isc tam do nich podpisac, wystarczy na 3 dni przed?

ja tez wlasnie dzisiaj dostalam i tez do wypelnienia przez pracodawce.Jako ze P45 dopiero dostalam,nie wyslalam im jeszcze powiadomienia ze nie pracuje,ale wypelnie to teraz i dam do podpisu A. pracodawcy,jako ze on zatrudniony.Myslicie ze tak bedzie OK?mam dolaczyc im p45?
Teraz pewnie bede dostawac te listy o dane GP skoro nie pracuje..

U nas do pracodawcy też dawał M, bo przecież nie pracuję i chyba tak będzie już przychodziło, bo tam w formie jest you or your partner, a ja tylko podpisik strzelam

No to ja Wam teraz "zadam bobu":-DWedług mnie to niemożliwe i zbyt piękne,żeby było prawdziwe,ale może coś ktoś kiedyś gdzieś słyszał i się ustosunkuje do mojej wypowiedzi:eek::-D
Rozmawiałam w niedzielę z koleżanką i ona mi powiedziała,że jej znajoma jej mówiła,że ma 4 dzieci i czwarty raz bierze na dziecko zasiłek macierzyński przez 6 miesięcy,270 Euro:tak:Może i w tym nic dziwnego nie ma,ale ta dziewczyna nigdy w życiu tu ani godziny legalnie nie przepracowała:eek:Tzn.powiedziała,że dostaje za każdym razem MB za to,że jej mąż tu pracuje i płaci składki PRSI:sorry:Czy to możliwe?Bo mi się nie chce w to wierzyć:no:

No to ja Wam teraz "zadam bobu":-DWedług mnie to niemożliwe i zbyt piękne,żeby było prawdziwe,ale może coś ktoś kiedyś gdzieś słyszał i się ustosunkuje do mojej wypowiedzi:eek::-D
Rozmawiałam w niedzielę z koleżanką i ona mi powiedziała,że jej znajoma jej mówiła,że ma 4 dzieci i czwarty raz bierze na dziecko zasiłek macierzyński przez 6 miesięcy,270 Euro:tak:Może i w tym nic dziwnego nie ma,ale ta dziewczyna nigdy w życiu tu ani godziny legalnie nie przepracowała:eek:Tzn.powiedziała,że dostaje za każdym razem MB za to,że jej mąż tu pracuje i płaci składki PRSI:sorry:Czy to możliwe?Bo mi się nie chce w to wierzyć:no:

a świstak siedział i zawijał w te sreberka :confused2:

nie no, dobre:)tylko ze MB nalezy sie kiedy sie pracuje i pracodawca wypisuje?????wiec jakim cudem?????
no ale moze zasiegnij glebszych informacji .....wtedy wszystkie nie pracujace bedziemy tez brac MB:):):):):) nie no zartuje.......swoja droga ludzie czasem maja fantazje...:)

reklama
Do góry