reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Czyli ja tez moge spodziewac sie listu, bo raz mi chca podpis do gp a raz do pracodawcy.
Mam pytanie jak ktoś dostaje JA i chce jechac na 6 dni do PL to czy moge pobrac form na holiday z neta czy trzeba isc do nich po niego, i czy potem oni chca zobaczyc bilet czy nie?? Dzięki

reklama
ewelcia dostaje JB .
Czyli ja tez moge spodziewac sie listu, bo raz mi chca podpis do gp a raz do pracodawcy.
Mam pytanie jak ktoś dostaje JA i chce jechac na 6 dni do PL to czy moge pobrac form na holiday z neta czy trzeba isc do nich po niego, i czy potem oni chca zobaczyc bilet czy nie?? Dzięki
Jak dostawałam JA kazali mi przyjsc min 3 dni przed wyjazdem i podpisac,ze jade.
Wypelnilam tez na miejscu holiday form.
Podpisałam i oznajmili mi,że mam przyjsc i się podpisac najpóźniej dzień po powrocie.
kamcia czy mozesz pobrac z neta czy nie tego niestety nie wiem.ale z drugiej str po co skoro i tak bedziesz musiała isc zaniesc osobiscie??
wypełnisz sobie na miejscu.
Aha i ode mnie biletu nie brali.

Dzięki bo ja myslalam ze trzeba 2 tyg przed wyslac im ten form, a to trzeba isc tam do nich podpisac, wystarczy na 3 dni przed?

ja tez wlasnie dzisiaj dostalam i tez do wypelnienia przez pracodawce.Jako ze P45 dopiero dostalam,nie wyslalam im jeszcze powiadomienia ze nie pracuje,ale wypelnie to teraz i dam do podpisu A. pracodawcy,jako ze on zatrudniony.Myslicie ze tak bedzie OK?mam dolaczyc im p45?
Teraz pewnie bede dostawac te listy o dane GP skoro nie pracuje..

U nas do pracodawcy też dawał M, bo przecież nie pracuję i chyba tak będzie już przychodziło, bo tam w formie jest you or your partner, a ja tylko podpisik strzelam

No to ja Wam teraz "zadam bobu":-DWedług mnie to niemożliwe i zbyt piękne,żeby było prawdziwe,ale może coś ktoś kiedyś gdzieś słyszał i się ustosunkuje do mojej wypowiedzi:eek::-D
Rozmawiałam w niedzielę z koleżanką i ona mi powiedziała,że jej znajoma jej mówiła,że ma 4 dzieci i czwarty raz bierze na dziecko zasiłek macierzyński przez 6 miesięcy,270 Euro:tak:Może i w tym nic dziwnego nie ma,ale ta dziewczyna nigdy w życiu tu ani godziny legalnie nie przepracowała:eek:Tzn.powiedziała,że dostaje za każdym razem MB za to,że jej mąż tu pracuje i płaci składki PRSI:sorry:Czy to możliwe?Bo mi się nie chce w to wierzyć:no:

No to ja Wam teraz "zadam bobu":-DWedług mnie to niemożliwe i zbyt piękne,żeby było prawdziwe,ale może coś ktoś kiedyś gdzieś słyszał i się ustosunkuje do mojej wypowiedzi:eek::-D
Rozmawiałam w niedzielę z koleżanką i ona mi powiedziała,że jej znajoma jej mówiła,że ma 4 dzieci i czwarty raz bierze na dziecko zasiłek macierzyński przez 6 miesięcy,270 Euro:tak:Może i w tym nic dziwnego nie ma,ale ta dziewczyna nigdy w życiu tu ani godziny legalnie nie przepracowała:eek:Tzn.powiedziała,że dostaje za każdym razem MB za to,że jej mąż tu pracuje i płaci składki PRSI:sorry:Czy to możliwe?Bo mi się nie chce w to wierzyć:no:

a świstak siedział i zawijał w te sreberka :confused2:

nie no, dobre:)tylko ze MB nalezy sie kiedy sie pracuje i pracodawca wypisuje?????wiec jakim cudem?????
no ale moze zasiegnij glebszych informacji .....wtedy wszystkie nie pracujace bedziemy tez brac MB:):):):):) nie no zartuje.......swoja droga ludzie czasem maja fantazje...:)

reklama
Do góry