reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
ewelcia są dwa rodzaje listów z CHB jeden z prośbą o podpisanie pracodawcy a drugi właśnie z wypisaniem danych GP ja ten pierwszy dostałam raz czy dwa a tak to dostaję tylko aby wypełniać dane dot.GP :tak: jedni dostają taki inni taki:sorry:

I ja kaskę dostałam:tak: i listy regularnie co trzy miesiące a P stały kontrakt od 3,5 roku :confused2: a co do tych listów z prośbą o wypełnienie danych GP to nie trzeba osobiście latać do GP wystarczy że się wpisze dane kliniki nazwisko lekarza i nr telefonu samemu :tak: oni jak chcą sprawdzić to sami dzwonią do GP;-)
potwierdzam.
ja jednak poszłam do gp i on potwierdził,że wystraczą jego dane wpisane przeze mnie :-)

odnośnie kaski to nie sprawdzałam,ale skoro mówicie że już jest to supcio.
zaraz jadę do bankomatu sprawdzic.

Faktycznie kaska juz jest,wlasnie sprawdzilam sobie na internet banking:-)
FENIX83 zaloz konto internetowe,nie bedziesz musiala nigdzie jezdzic,wygoda,ze hej:tak:

Faktycznie kaska juz jest,wlasnie sprawdzilam sobie na internet banking:-)
FENIX83 zaloz konto internetowe,nie bedziesz musiala nigdzie jezdzic,wygoda,ze hej:tak:
wiem wiem.mam juz nawet form z banku,ale jakoś nigdy po drodze mi nie jest.

dziewczyny mam pytanko - czy którejś z was wpływa już zasiłek na konto??
z tego co mi powiedziano na początku to po 6 miesiącach kaska powinna byc na koncie,żeby nie trzeba było łazic na pocztę,a tu d...dalej nic.
trzeba to jakos wcześniej zgłosic w socialu że chce się na konto??czy to już nieaktualne i do konca trzeba na poczcie odbierac??

fenix a jaki Ty masz zasilek?
Jak JB czy Ja to na poczcie sie odbiera....

ja tez kaske za CHB mialam juz w sobote;-)sprawdzam przez internet.
Do mnie sami z AIB dzwonili czy chce miec taka opcje...:-)

właśnie dostałam list z ChB z prośbą o uzupełnienie podpisem przez pracodawcę :confused2:
nie pamiętam kiedy dostałam ostatnio, ale tak myślę że to było ok 3 miesięcy temu... i dodam jeszcze że przez ten cały czas ani razu nie dostałam formy którą miał uzupełnić GP.
Dobrze że choć adres zmienili na poprawny:-D:-D:-D (po przeprowadzce)

reklama
ja tez wlasnie dzisiaj dostalam i tez do wypelnienia przez pracodawce.Jako ze P45 dopiero dostalam,nie wyslalam im jeszcze powiadomienia ze nie pracuje,ale wypelnie to teraz i dam do podpisu A. pracodawcy,jako ze on zatrudniony.Myslicie ze tak bedzie OK?mam dolaczyc im p45?
Teraz pewnie bede dostawac te listy o dane GP skoro nie pracuje..

Do góry