reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

dziewczyny tak siedze i czytam i mam pytanie... myślimy o tym żeby zacząć starać sie o dom socjalny, teraz mieszkamy z tescmi mamy na dole nasz salon i u gory jedna sypialnie z dwojka dzieci! :sorry2: mieszkamy tutaj bez zadnej umowy bo byla okazja bardzo taniego wynajmowania tylko trzeba bylo to wyremontowac a moj tesc mial dostep do materialow no i porobilismy tu duzo i mieszkamy tu rok, chcialam sie przeprowadzac we wrzesniu zeby w koncu mieszkac samemu , ale tez z mysla , ze skoro my tutaj nie mamy zadnej umowy ani nic to pewnie trudniej bedzie sie starac o ten dom socjalny, wiec teraz moje pytanie nie wiem co robic czy przezyc tu jeszcze jakis czas z tescmi i starac sie o mieszkanie , czy jednak sie przeprowadzic zeby miec sytuacje papierkowa ze tak powiem czysta i starac sie z nowego domu o mieszkanie socjalne?

edit: odwołuje pytanie wlasnie przejrzalam forme i widze ze chca dowodow wszystkiego wiec jednak przeprowadzka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sandra wlasnie jestem w trakcie zalatwiania formalnosci z social housing.jak cos pisz na priva.Chcielismy kupic z affordable housing scheme,ale apartament,ktory nam sie podobal kosztowal 216000E.W ESB powiedzieli nam,ze mamy zdolnosc kredytowa 130000E,co mamy za to kupic-kurnik??Wiec skladamy na SH...
PS-avonki za tydzien do odbioru:-)

Hejka dziewczyny mam pytanko, czy będąc na dodatkowym wychowawczym (bezpłatnym ) musze to zglaszac do socjala . Bylam u pracodawcy i to zatwierdzili wyliczyli mi kiedy mam wrocic po tych 4 msc. Teraz maternity benefit mi sie juz skonczyl , a co sie dzieje z skladkami ?

Hejka dziewczyny mam pytanko, czy będąc na dodatkowym wychowawczym (bezpłatnym ) musze to zglaszac do socjala . Bylam u pracodawcy i to zatwierdzili wyliczyli mi kiedy mam wrocic po tych 4 msc. Teraz maternity benefit mi sie juz skonczyl , a co sie dzieje z skladkami ?
skladki powinni za Ciebie oplacac.Po macierzynskim zanosisz im forme do wypelnienia,na ktorej maja to potwierdzic i wysylasz ja do socjala.Daj maila to Ci ja przesle:tak:
Ja zawsze wszystko zglaszam zeby pozniej nie bylo watow;-)

Dostalam dzis P45!nareszcie!Dzownilam do FISowni ze jutro ja beda mieli i wyglada na to ze nam w koncu przyznaja:-D-babka ma zadzwonic jak bedzie juz cos wiedziala:tak:

reklama
Do góry