reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
madbebe odpisuję tutaj .
Do FAS-u potrzebny był mi tylko pps.
ale u nas trzeba się umówic.w środę zadzwoniliśmy do nich a appointment miałam dziś na 14.
wzięłam co prawda swój paszport,P45 i swoje CV ale babka nawet na to nie spojrzała.
tam wypełniłam jakiś form i zostałam zaproszona na rozmowę,która w sumie polegała na wklepaniu przez panią do komputera danych.

aha jeszcze się zarejestrowałam na stronie fas-u i tam stworzyłam sobie swoje cv,które jest do wglądu przez neta dla potencjalnych pracodawców.Jednak rejestracja on line nie jest taką własciwą rejestracją w fasie.I tak trzeba się przejśc do nich :tak::tak:

Ostatnia edycja:
dzieki dobra kobieto!wiec powiedzialas dzwoniac ze chcesz sie zarejestrowac jako bezrobotna,tak?i co wiecej?mowila cos o kursach,zasilku?bedziesz sie o cos ubiegac?

dzieki dobra kobieto!wiec powiedzialas dzwoniac ze chcesz sie zarejestrowac jako bezrobotna,tak?i co wiecej?mowila cos o kursach,zasilku?bedziesz sie o cos ubiegac?

dopisałam jeszcze,że możesz się zarejstrowac on line,ale nie zastąpi to odwiedzin Fasu.
tak to powiedziałam,ze do rejestracji.
nie mówiła nic o kursach,na ich stronie widziałam kursy,ale płatne.
pytała się tylko czy mam jakieś zasiłki z sw,na co odpowiedziałam,że nie mam.
a czy będę się starac? dowiem się 20 lipca ;-)

Ostatnia edycja:
hmmm ja dostalam w ostatni dzien pracy ale my wiedzielismy pol roku wczesniej ktorego dnia dokladnie nas pozwalniaja :baffled: i kiedy dostaniemy odprawy i wszystkie dokumenty..... :oo:
mi tez sie wydawalo ze wiem,kiedy dostane..Zwolnilam sie sama,powiadamiajac pracodawce ponad miesiac wczesniej..:baffled:a teraz jestem w d***e z FISem bo socjal czeka na moje P45:baffled:
Maz sie dowiadywal-dostane pod koniec tygodnia bo musza podliczyc niewykorzystany urlop itp.Jakby malo mieli czasu na to:wściekła/y:

to maja tempo , nie ma co............:errr: mam nadzieje ze szybko dostaniesz to p45 i pozalatwiasz sobie wszystko w SW W razie co to w tym linku co ci podalam podane sa nr kontaktowe do instytucji ktore nalezy powiadomic gdyby pracodawca zbyt dlugo zwlekal z wystawieniem ci p45
Trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie sprawy :tak::-)

reklama
Do góry