reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

to jej mówisz,że nie wniesiesz sprawy do sądu jak zapłaci zaległe składki ;-)
zresztą m mi to podpowiada,że nawet jak nie masz kontraktu to można podac do sądu :tak:

reklama
to był... też mni nie wliczyła w składki:wściekła/y:
a jeśli byłby bezpłatny to nie musiała??
aha i jak będe sie upominac o własnie wypłacenie urlopu to te tyg co byłam na zwolnieniu H&S i maternity też się liczą??

na tym to mi aż tak nie zaleźy bo i tak nie mam z kim małej za bardzo zostawić , ale zależy żeby mi zapaciła te zaległe składki , żebym mogła iość chociaż na socjal...:tak:
Kamcia Ty uwazaj jak bedziesz z nia gadac,bo jesli powiesz jej ze nie wracasz do pracy bo nie masz z kim dziecka zostawic to socjalu mozesz nie dostac....\zreszta Ty jej to juz powiedzialas....zeby dostac socjal musisz czynnie poszukiwac pracy i byc zdolna ta prace podjac....
Ja jak sie zwalnialam to powiedzialam szefowi ze nie mam jak dojezdzac do pracy bo autobusy jezdza za pozno i bede sie spozniac no i ze moj m zaczal wiecej pracowac i nie bedzie mogl mnie przywozic;-).
W socjalu jak mialam to inerviue z oficerem to kazal mi na kartce napisac czemu sie zwolnilam wiec mu napisalam,a on mial wyslac list do mojego szefa zeby ten napisal czemu odeszlam...wiesz chcial zobaczyc czy mowie prawde;-)
Socjal dostalam po 3tyg....:tak:
Tylko ze mi sie macierzynski konczyl 18 sierpnia...a P45 mam od 10wrzesnia,jak pan w socjalu sie mnie pytal czy pracowalam zaraz po macierzynskim to powiedzialam ze tak,ale ze sie spoznialam,ze szefowi sie to nie podobalo itp( a wcale nie pracowalam)
Ja mialam o tyle dobrze ze z szefem zylam "powiedzmy dobrze" (to ze kiedys go wyzwalam to szczegol:-p:sorry2:)i wiem ze na pewno jesli by byla taka potrzeba to on by powiedzial ze pracowalam.
Dostalam payslipy od 18sierpnia do 10 wrzesnia......one byly za zalegly urlop i banki holidaye ;-):tak:.
Ale nie bylo na nich napisane ze sa za holidaye tylko tak jakbym naprawde u niego pracowala....ale i tak wiem ze to w duzej mierze zasluga ksiegowej;-)

Ale sie rozpisalam:cool2:

ewelcia wiem:tak:
nie powiem jej że odchodzę bo ja jej cały czas mówię że chcę pracować (choć wiem że nie mogę)
a ona mówi mi że potrzebuje kogoś kto będzie siedział dniami w pracy i że nie dałaby mi przerw na karmienie piersią
więc jak będzie co do czwego wypełniać
napiszę że karmię piersią a ona z góry powiedziała że nie mogę pracować gdy karmię piersią bo nie da mi przerw na karmienie..
chyba powód wystarczający co nie??

Ja tez dostalam za banki holidaye:tak:

a czy masz jakis kontrakt czy nie to nie robi roznicy....tak mi sie wydaje....malo kto tutaj go ma.....
moich kolegow jak szef pozwalnial i nie dostali odpraw to zglosili to gdzies tam i dostali odprawy oid panstwa....trwalo to dosc dlugo bo od sierpnia 2009 do lutego tego roku....i tez nie mieli zadnych kontraktow

Ja tez dostalam za banki holidaye:tak:

a czy masz jakis kontrakt czy nie to nie robi roznicy....tak mi sie wydaje....malo kto tutaj go ma.....
moich kolegow jak szef pozwalnial i nie dostali odpraw to zglosili to gdzies tam i dostali odprawy oid panstwa....trwalo to dosc dlugo bo od sierpnia 2009 do lutego tego roku....i tez nie mieli zadnych kontraktow

no właśnie m mi tutaj podpowiada,że mało który pracodawca wie,że kontrakt to podstawa.i że za to można podac szefa do sądu.dlatego u niego w pracy kontrakt to podstawa :tak:

reklama
ja póki co to ucekam spać.. jutro jeszce raz wszystko przemyślę co i jak mam zrobić a jak będę miała jeszcze jakieś pytania to napiszę...
bo bardzo dużo.. naprawdę bardzo mi pomogłyście..
gdyby nie wy topewnie zostałabym z niczym a lodzie:dry:

dziękuję dziewczyny :tak:

Do góry