reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Mam pytanko do Mam, które wyrabiały irlandzki paszport dla swoich pociech.
Konkretnie chodzi mi o Form A,które trzeba dołączyć do aplikacji,kto wam podpisywał na samym końcu,bo nam na gardzie powiedzieli, że pierwszy raz widzą coś takiego i nie podpiszą.
Teraz nie wiem :-( biec do GP? Czy to wystarczy? Mało tego, jak dzwoniliśmy przed złożeniem wniosku, to powiedzieli, że tego nie potrzebujemy, a teraz 'po rozpatrzeniu' przysłali do uzupełnienia dokumentacji. A niech ich...:-( Ale takich historii i podobnych z pewnością mogłybyśmy tu wszystkie namnożyć ;-)
Bardzo liczę na pomoc!

Pozdrawiam:-)

reklama
Form A jak najbardziej potrzebne.Ja podpisywalam u swojego GP wlasnie dzis podpisuje drugie bo mojemu szkrabowi juz paszport sie skonczyl,wiec wyrabiamy nowy.

ewa72 to pewnie i tak wyszło taniej niż u gp ;-), no chyba, że nie trzeba umawiać się jak na normalną wizytę ;-)
A u jakiego prawnika byliście? Może masz jeszcze namiary?

Mam pytanie czy ktos sie staral o wize w Irlandii
Ja i mój maz chcemy wyjechac na wakacjie do stanów na jakis tydzien i musimy sie ubiegac o wize mamy jednak problem bo nie wiemy ile trzeba wypelnic wniosków cztery na kazda z osób jedni mowia tak a na stronie int,pisza ze tylko jeden jesli jest to samo nazwisko tyle ze sie wpisuje osoby z którymi sie leci a placi sie za cztery osoby czy dzieci maja jakaś zniżkę
jesli ktos by cos wiedzial bardzo prosze o odpowiedz
Pozdrawiam

reklama
dziewczyny jak to jest z bank holiday na macierzyńskim??wiem ze pisałyście o tym ale mnie coś zaraz trafi!!!wiem ze będe sie musiała o tą kase kłócic z szefem,bo chyba każdy szef musi zapłacic???czy są wyjątki???ma ktoś stronke na ten temat żebym mu przedstawiła jako dowód??

Do góry