reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Oj maja tam bardzo stare informacje. Chodzilo o Early Child Suplement ktory faktycznie do 2009 wyplacany byl kwartalnie, w sumie 1000e rocznie. w 2009 rozbili to na miesciace i zarazem obcinali dwukrotnie, a od 2010 zlikwidowali calkowicie.

reklama
Hejka dziewczyny szukalam sobie ostatnio o CHB i znalazlam na jednej stronce cos takiego, czy to prawda???? ja akurat juz prawie na dniach i wiem ze wszystkie papiery mi maja same przyjsc po urodzeniu dziecka i dopiero mam wypelniac na ChB i wiem ze to 150e miesiecznie bo juz inne zasileki mi sie nie naleza , prawda?
Zasiłki w Wielkiej Brytanii i Irlandii krok po kroku - Biznes w Onet.pl

Uwaga! Rodziny otrzymujące Child Benefit automatycznie dostają dodatek na dzieci w wieku przedszkolnym (do 6. roku życia) – 1 tys. euro (3,9 tys. zł) rocznie, wypłacany co trzy miesiące

Ale co to jest bo ja niewiem nalezy sie tez cos takie??
:no:Niestety,jak to się mówi-dawno i nie prawda:no:A tak dokładniej to od początku tego roku już tego dodatku nie ma:no:Tak jak piszesz,150 Euro CHB i to wsio co się należy:sorry2:

Oj maja tam bardzo stare informacje. Chodzilo o Early Child Suplement ktory faktycznie do 2009 wyplacany byl kwartalnie, w sumie 1000e rocznie. w 2009 rozbili to na miesciace i zarazem obcinali dwukrotnie, a od 2010 zlikwidowali calkowicie.

No widocznie sa stare :-)hehe . To teraz nalezy mi sie miesiecznie 150e na maluszka, no i maciezynski tyg 270e.Ja jak narazie sie wdrazam w to wszystko ale na niektorych stronach wlasnie sa stare info. Juz sie naczytalam naszukalam wiec to jest to co dostane na dzien dzisiejszy i nic o nic nie musze sie starac ??
dzieki

Witajcie dziewczyny.Jak to mowia w grupie sila,moze wiec ktoras z Was zna odp.na pytanie,jak obecnie wyglada sprawa CHB dla dziecka 18sto letniego,ktory nadal sie uczy w szkole.Dopiero w czerwcu jest matura.Wczesniej bylo mowione,ze po ukonczeniu 18stu lat nalezy sie polowa zasilku na czs trwania nauki.Ale z 1stycznia nie otrzymalam zadnej wplaty ani informacji o zakonczeniu placenia swiadczenia CHB.Pozdrawiam

dziewczyny a ja to mam takie pytanie???dostalam jak co 3 miechy ta forme czy pracuje itd czy na socjalu ,,,,,odeslalam im juz raz ze pobieram socjal z kopia decyzji a tym razem nie wiem chyba za bardzo zakrecona jestem i napisalam tylko ze socjal i nie wyslalam im nic tylko ta forme wypełniona ale tam cholerka nie wiem chyba nic nie mialam napisane zeby im dosłac cos z socjala!!!takze chyba raczej mi wstrzymaja czy doslac im teraz ta kopie z socjala,,,no nie wiem :szok:

dziewczyny a ja to mam takie pytanie???dostalam jak co 3 miechy ta forme czy pracuje itd czy na socjalu ,,,,,odeslalam im juz raz ze pobieram socjal z kopia decyzji a tym razem nie wiem chyba za bardzo zakrecona jestem i napisalam tylko ze socjal i nie wyslalam im nic tylko ta forme wypełniona ale tam cholerka nie wiem chyba nic nie mialam napisane zeby im dosłac cos z socjala!!!takze chyba raczej mi wstrzymaja czy doslac im teraz ta kopie z socjala,,,no nie wiem :szok:
JA tez jestem na socjalu i kopi im decyzji im nie wysylalam tylko mojego m szef to teraz podpisuje....jak Twoj m pracuje to on niech zaniesie to do szefa nastepnym razem.

dziewczyny, a powiedzcie mi, jak to jest z wysokoscia zasilku macierzynskiego? bo wiem, ze jest 80% sredniego wynagrodzenia, ale jakiego/ za osatni rok, czy za 2, 3 lata? bo ja przez wlasnie ost rok tylko na pol etatu jestem zatrudniona, ale wczesniej bylam na cale etat wiec zarabialam 2 razy wiecej... :zawstydzona/y:

reklama
dziewczyny, a powiedzcie mi, jak to jest z wysokoscia zasilku macierzynskiego? bo wiem, ze jest 80% sredniego wynagrodzenia, ale jakiego/ za osatni rok, czy za 2, 3 lata? bo ja przez wlasnie ost rok tylko na pol etatu jestem zatrudniona, ale wczesniej bylam na cale etat wiec zarabialam 2 razy wiecej... :zawstydzona/y:
w 2010 biorą pod uwage 2008:tak:

Do góry