reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

a nie możesz sie dogadac z szefem ze nie moze cie przyjąc spowrotem bo nie ma dla ciebie pracy?? mój powiedział ze jak chce to moge wrócic a jak nie to będzie tak jakby to on mnie zwolnił:-)ale ja wracam bo nie damy rady wyżyc z jednej marnej wypłaty:no:
wlasnie w tym sek ze nie:-(jak odchodzilam na zwolnienie,mialam super szefa,teraz sie zmienil i jest taki cwelensenson dosc mlody i ambitny-ma zaj*** plecy na gorze i najpierw przesial staff,zwalniajac polowe a teraz sie panoszy bez sensu,wszyscy maja go dosc i kto moze,szuka nowej pracy. Poza tym nie mam z kim zostawic malej.A.ma podpytac co nasz boss w ogole zamierza wobec mnie,ale generalnie wolalabym jej nie zostawiac obcym...Gdyby mnie zwolnil tez nalezy mi sie odprawa,ale co zrobi,nie wiem:eek:U nas tez krucho bedzie z kasa, na dzis czarno to widze:eek:

reklama
wlasnie w tym sek ze nie:-(jak odchodzilam na zwolnienie,mialam super szefa,teraz sie zmienil i jest taki cwelensenson dosc mlody i ambitny-ma zaj*** plecy na gorze i najpierw przesial staff,zwalniajac polowe a teraz sie panoszy bez sensu,wszyscy maja go dosc i kto moze,szuka nowej pracy. Poza tym nie mam z kim zostawic malej.A.ma podpytac co nasz boss w ogole zamierza wobec mnie,ale generalnie wolalabym jej nie zostawiac obcym...Gdyby mnie zwolnil tez nalezy mi sie odprawa,ale co zrobi,nie wiem:eek:U nas tez krucho bedzie z kasa, na dzis czarno to widze:eek:
to reczywiście nie wesoło,:no:a nie macie kogoś z rodziny?? w PL??ja wyprosiłam moją Kasie eby przyjechała w maju:tak:teraz nawet sobie dobre radzi więc bede pewna e mały ma dobrą opieke:tak:

Sprobuje wystapic o ten zasilek, bo w sumie nic nie trace. Pracowalam w Irl przez ponad 4 lata bez zadnej przerwy wiec mi sie w sumie nalezy jak psu micha (w sensie spelniam warunki rezydenta itp itd). Ale nie usmiecha mi sie im udowadniac co chwila ze naprawde szukam pracy.

Julia- chodzilo mi wlasnie o takich co ich tu nie ma, a pobieraja kupe roznych swidczen...o jest chamstwo! To przez takich ludzi panstwo obcina swiadczenia i nie mozna sie im dziwic.

A ja sie chcialam zapytac. 11 grudnia konczy mi sie maternity. Zawsze kase dostawalam w sobote. Wczoraj jednak dostalam tylko 140e zamiast 280! Wiecie dlaczego tak moglo sie stac??? nie wiem o co kamman...czy to znaczy, ze w nastepna sobote (12 grudzien) juz nic nie dostane?

Sprobuje wystapic o ten zasilek, bo w sumie nic nie trace. Pracowalam w Irl przez ponad 4 lata bez zadnej przerwy wiec mi sie w sumie nalezy jak psu micha (w sensie spelniam warunki rezydenta itp itd). Ale nie usmiecha mi sie im udowadniac co chwila ze naprawde szukam pracy.

Julia- chodzilo mi wlasnie o takich co ich tu nie ma, a pobieraja kupe roznych swidczen...o jest chamstwo! To przez takich ludzi panstwo obcina swiadczenia i nie mozna sie im dziwic.

A ja sie chcialam zapytac. 11 grudnia konczy mi sie maternity. Zawsze kase dostawalam w sobote. Wczoraj jednak dostalam tylko 140e zamiast 280! Wiecie dlaczego tak moglo sie stac??? nie wiem o co kamman...czy to znaczy, ze w nastepna sobote (12 grudzien) juz nic nie dostane?
tak misia dostałaś ostatnią kwote,bo oni płacą w soboty ale napewno przeszłaś na zasiłek w tygodniu(chodzi mi np.wtorek, środa itd.)i to było wyrównanie do tego dnia:tak:mam nadzieje ze łapiesz o co mi chodzi:sorry: ja miałam tak z H&S

to reczywiście nie wesoło,:no:a nie macie kogoś z rodziny?? w PL??ja wyprosiłam moją Kasie eby przyjechała w maju:tak:teraz nawet sobie dobre radzi więc bede pewna e mały ma dobrą opieke:tak:
niestety wlasnie nie mam nikogo takiego..:-(tez mysle zeby wystapic o ten zasilek,chyba ze cos wykombinuje:rofl2:mam jeszcze troche czasu,sie zobaczy:tak:

dziewczyny moja córka skończyła 5 lat, powinnam dostac jeszcze ten zasiłek na małe dziecko?? bo nie dostałam dzisiaj:no:

reklama
Do góry