reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Anineczka- do nikogo konkretnego oczywiscie. Tak generalnie. Malo to takich?:-)

Zuska- napewno dlatego, ze sie sama zwolnilas! ;) No wedlug nich to z jakiej paki masz dostac zasilek skoro sama zadecydowalas ze nie chcesz pracowac? Ja mam taka sama sytuacje wiec nawet nie zamierzam sie ubiegac. Jasna sprawa, ze sie figa z makiem nalezy ;)

Ostatnia edycja:
Zuzka 85 duzo zalezy jak we wniosku o zasilek umotywowalas rezygnacje z pracy. Ja pisalam ze szukam pracy na miejscu bo pracowalam 30 km od miejsca zamieszkania. Z kolei moja kolezanka pisala ze nie ma z kim zostawic dziecka. Ja dostalam zasilek a ona nie. Odwolywala sie ale na decyzje bbbb dllllugo czekala i w koncu cos tam udalo jej sie zalatwic ale non stop do nich wydzwaniala.
Wedlug socjalamusiz byc gotowa do podjecia pracy od zaraz jesli tego warunku nie spelniasz wiec zasilku nie dostaniesz:-(

Misia wiem o czym piszesz i popieram:tak::-)

Jak co poniektorzy przestana robic panstwo w konia to moze przestana obcinac...To nie jest studnia bez dna. Chce sie cos dostac trzeba cos DAC. Dlatego trzeba tepic cwaniactwo jak tylko gdzies je po drodze widzimy..;-) Ja sie nie dziwie. Recesja kwitnie, pelno darmozjadow naokolo, no to skad panstwo ma brac ta kase? I tak jest niezle. W PL kupe bysmy ewentualnie dostaly...;-):tak: Cieszmy sie tym co mamy kobietki:-)
tzn :jak robia w konia????moze niech poucinaja zasiłki tym co ich tu niema i bedzie ok!!!!!!!!!!!!

tzn :jak robia w konia????moze niech poucinaja zasiłki tym co ich tu niema i bedzie ok!!!!!!!!!!!!
No chyba Misia o tym mówi.
Sama słyszałam jak to jedni przylatują raz w miesiącu się podpisac w socjalu :eek:
Albo są na socjalu i zakładają swoje firmy :tak: nie zgłaszając do socjala tego.
Ale kłamstwo ma krótkie nogi i jak przyjdzie im oddawac po kilka tysięcy to będą leżec i kwiczec :-D

Ostatnia edycja:
No chyba Misia o tym mówi.
Sama słyszałam jak to jedni przylatują raz w miesiącu się podpisac w socjalu :eek:
Albo są na socjalu i zakładają swoje firmy :tak: nie zgłaszając do socjala tego.
Ale kłamstwo ma krótkie nogi i jak przyjdzie im oddawac po kilka tysięcy to będą leżec i kwiczec :-D
dzis spotkalam kolezanke i powiedziala ze zabrali jej child benefit powiedzieli ze nie spełnia kryteriow rezydenta!!!!!!i ma i zwrocic pobrany child benefit!!!!!!!!!:sorry:

Co do CHB to ja dostalam normalnie-przed chwila sprawdzalam,a myslalam ze bedzie za tydzien:rofl2::cool2:.

Tak jak pisza dziewczyny jak sie zwalniasz samemu to socjal Ci sie nie nalezy jednak trzeba podac konkretne uzasadnienie czemu nie mozna pracowac w tedy jest szansa.
Tak jak pisze Frog trzeba byc zdolnym do pracy i szukac jej , a jak sie powie ze nie ma z kim zostawic dziecka no to sie nie jest gotowym do podjecia pracy!!!
Ja dostalam po nie calym miesiacu od rozmowy z oficerem,ale ja mam do pracy 15km i to bylo moje uzasadnienie,no i jeszcze dochodzilo to ze moj szef zarzyczyl sobie zebym w pracy byla na 6 rano.... a ja nie mam prawka i m mnie wozil.....
I tez mi nie uwierzyli na slowo,musialam napisac to na kartce a potem socjal wystosowal list do pracodawcy w celu potwierdzenia

i ma i zwrocic pobrany child benefit!!!!!!!!!:sorry:
Z tym rezydenten to sie moze i zgodze bo tez znam takich co chb pobieraja a wiecej czasu spezdaja w pl a tu tylko raz na jakis czas w odwiedziny no a wiadomo w takim przypadku rezydentem nie sa.....no ale zeby zwrocic przyznany juz chb ???? nigdy nie slyszalam o takim przypadku....

reklama
Z tym rezydenten to sie moze i zgodze bo tez znam takich co chb pobieraja a wiecej czasu spezdaja w pl a tu tylko raz na jakis czas w odwiedziny no a wiadomo w takim przypadku rezydentem nie sa.....no ale zeby zwrocic przyznany juz chb ???? nigdy nie slyszalam o takim przypadku....
też byłam zdziwiona jak mowiła o tym !!!!ciekawe to a moze specjalnie sciemniala!!!!

Do góry