reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

A ja z takim pytankiem. Wysłaliśmy wniosek na FIS, dzisiaj przyszedł do nas list, że wniosek przyjęty i rozpatrywany. Jak długo będziemy czekać na decyzję, czy mogą od nas chcieć jeszcze jakieś papierki oprócz tego, co było we wniosku. My za 10 dni lecimy na 6 tyg. do kraju i nie wiemy czego się spodziewać.
Też myśle że już zadnych dokumentów nie musisz dosyłać teraz patrzeć tylko kiedy pieniążki na koncie a potem dopiero przesyłają decyzje :-Dja tak miałam w zeszłym roku koleżanka też dostała dwa tyg,temu kaske a tydzień potem decyzje:-Da ja złożyłam o przedłużenie nowe papiery już w lipcu i do teraz czekam:szok: jak dzwoniłam to niby ok. i nawet miesiąc temu powiedzieli że w czwartek będzie kaska mineły dwa czwartki kaski nie było jak znowu dzwoniłam to moje papiery były już przedawnione i musiałam znowu w zeszłym tyg. wysyłać:szok::wściekła/y:totalna zlewka z ich strony i jeszcze powiedzieli że kaske i decyzje wysłali a jak powiedziałam że bzdura to gościu kazał na nowo składać wszystko MASAKRA bajzel tam mają:szok: albo i wysłali tylko coś pochrzanili i się głupio przyznać!!!!!!!!!

reklama
No mnie była taka sytuacja,że wysłali list na stary adres.
Kiedy pojechaliśmy po listy nowi mieszkańcy powiedzieli,że nic nie ma do nas.
A jednak był list z CHB bo zadzwonili w zeszłym tygodniu,że coś jest.

Zmieniliśmy adres 13.10 i kilka dni temu,chyba w piątek przyszedł duplikat tamtego listu z datą z września.
No ale jeśli teraz przyszedł na nowy adres to myślałam,że wsio ok.
Jednak nie :sorry:
Co za %&%*$^& :confused2:

hej mam pytanko czy kiedys ktoras z was odwolywala sie od decyzji w socjalu ???? ja 2 misiace temu zwolnilam sie z pracy ,pracowalam 4 lata i nie dostalam zasilku odwolalam sie od tej decyzji i czekam juz 5 tyg :(((

reklama
Jak co poniektorzy przestana robic panstwo w konia to moze przestana obcinac...To nie jest studnia bez dna. Chce sie cos dostac trzeba cos DAC. Dlatego trzeba tepic cwaniactwo jak tylko gdzies je po drodze widzimy..;-) Ja sie nie dziwie. Recesja kwitnie, pelno darmozjadow naokolo, no to skad panstwo ma brac ta kase? I tak jest niezle. W PL kupe bysmy ewentualnie dostaly...;-):tak: Cieszmy sie tym co mamy kobietki:-)

Do góry