reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

czesc:) czy ktos wie jak jest obliczany dodatek na dom(rent suplement) i jaki jest minimalny dochod na malzenstwo z 1 dzieckiem? bo stala sie rzecz nieslychana przez 2 miesiace czekalismy na dofinansowanie i dzisiaj przyszedl czek ze przyznali 24 e na tydzien czy to mozliwe??? bo jestem w szoku ze tak malo

reklama
czesc:) czy ktos wie jak jest obliczany dodatek na dom(rent suplement) i jaki jest minimalny dochod na malzenstwo z 1 dzieckiem? bo stala sie rzecz nieslychana przez 2 miesiace czekalismy na dofinansowanie i dzisiaj przyszedl czek ze przyznali 24 e na tydzien czy to mozliwe??? bo jestem w szoku ze tak malo
mi z 2 dzieci i dchodem 360e przyznali 7.70:wściekła/y: także możliwe:sorry:

to zależy od pracownika socjalnego, teraz zmieniam adres to na nowo będe składac i zobaczymy
u nas zabrali rodzinie zasilek bo powod był taki ze nie sa rezydentami wlasnie starali sie oten JA .........a i zadzwonili z child benefit i poprosili ich o wyslanie biletu przylotu do irlandiii bo ponoc zmienily sie przepisy i jak nie mieszkasz 2 lata w irlandiii to ci sie zadne zasilki nie naleza:wściekła/y::zawstydzona/y::szok:i gadaj z nimi

reklama
Do góry