reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Witajcie dziewczyny.Zagladam na ta strone od pewnego czasu i jestem zaskoczona Wasza wiedza na wszelkie tematy.Brawo.Mam nadzieje,ze ktoras z Was bedzie mogla poradzic mi jak otrzymac irl.paszport dla dziecka.W tym tyg.odbieramy akt urodzenia i co dalej...?Gdzie i z jakimi dok.nalezy sie udac,czy trzeba miec umowione spotkanie jak np.do naszego konsulatu?Z gory dziekuje za pomoc.I jeszcze jedno pyt.czy ktoras z Was skladala ostatnio wniosek na Medical Card?My wyslalismy w 3 tyg.sierpnia i do tej pory cisza.pozdrawiam

reklama
I jeszcze jedno pyt.czy ktoras z Was skladala ostatnio wniosek na Medical Card?My wyslalismy w 3 tyg.sierpnia i do tej pory cisza.pozdrawiam
Jak ja się starałam o Medical Card,to najpierw czekałam 10 tygodni,potem przysłali mi taki list,który musiałam zanieść do GP,do podpisu i jak odesłałam to jeszcze troszkę i najpierw przyszło pismo o przyznaniu,a za kilka dni karty.W sumie trwało to około 3 miesięcy:tak:Teraz znów się staram i czekam już długo.Wysłałam formularz w połowie lipca,jakieś 3 tyg.temu przysłali prośbę o ostatniego payslipa męża,odesłaliśmy i nadal cisza:eek::wściekła/y:

Dziewczyny jak to jest z tym zwolnieniem lekarskim w ciazy? Coraz czasciej sie nad tym zastanawiam. Ile jest platne i czy wyplacaja od razu czy sie czeka na decyzje a no i oczywiscie czy nie beda mi potem z macierzynskim problemow robic? Z gory dziekuje za odpowiedz

Jak ja się starałam o Medical Card,to najpierw czekałam 10 tygodni,potem przysłali mi taki list,który musiałam zanieść do GP,do podpisu i jak odesłałam to jeszcze troszkę i najpierw przyszło pismo o przyznaniu,a za kilka dni karty.W sumie trwało to około 3 miesięcy:tak:Teraz znów się staram i czekam już długo.Wysłałam formularz w połowie lipca,jakieś 3 tyg.temu przysłali prośbę o ostatniego payslipa męża,odesłaliśmy i nadal cisza:eek::wściekła/y:
a jak ci sie kończyła stara karta to nie dostałaś formularza na nową pocztą?
bo ja dostałam,odesłałąm i za 3 tygodnie przyszły mi karty:tak:

a jak ci sie kończyła stara karta to nie dostałaś formularza na nową pocztą?
bo ja dostałam,odesłałąm i za 3 tygodnie przyszły mi karty:tak:
Dostałam właśnie w połowie lipca,odesłałam i tak jak pisałam 3 tyg.temu przysłali list,żebyśmy ostatni payslpip dosłali i....nadal czekamy:-(

Dziewczyny co do medical carty to ja złożyłam wniosek na początku września i dostałam już w zeszłym tygodniu :tak: A te europejskie na internecie jest strona na której złożyłam wniosek i po tygodniu przyszły pocztą;-) także wszystko jest oki:-)

reklama
Dziewczyny co do medical carty to ja złożyłam wniosek na początku września i dostałam już w zeszłym tygodniu :tak: A te europejskie na internecie jest strona na której złożyłam wniosek i po tygodniu przyszły pocztą;-) także wszystko jest oki:-)
Może w Dublinie tak pomału to idzie:wściekła/y:,pierwszy raz też czekałam 3 miesiące!
A możesz podać link do tej strony,gdzie składa się wnioski o katy europejskie?

Do góry