reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

hej.Moj znajomy poszedl na Zasilek dla Bezrobotnych po przepracowaniu 1,5roku i powiedzieli mu ze mu sie nie nalezy nic.poniewaz musi byc przepracowane 2 lata.ale sprobuj:-)pozdrawiam

reklama
Hej kobietki. Mam pyanie... troche mi głupio ale kogos muszę poprosić o pomoc. Nie znam abyt dobrze angielskiego aby dogadać się przez telefon. Złożyłam podanie o child benefis<nie wim czy dobrze napisałam> i czekam od wrzenia. Chciałabym zadzwonic "gdzies" i się dowiedziec czy te dokumenty dotarły i czy wszystko jest ok. Jestem totalnym wstydnisiem i jak mam z kims rozmawiac po angielsku to zapominam jak mam na imie, Czy mogłaby któraś z was tam zadzwonić w moim imieniu i się dowiedzieć.. byłabym dozgonnie wdzieczna.

reklama
Witam numer do biura w sprawie Child Benefit 0749106528.Dzownilam na niego pare razy ani razu nie udalo mi sie dodzwonic nie wiem czy brak tam ludzi czy co.Po dosc dlugim czekaniem polaczono mnie z Biurem ale rozmowa po Ang.Podajesz nr PPS i zaczyna sie romowa.Dzis dzowonilam masakra wiecie ze nasz wniosek juz rozpatrzony a czekaja na moj wniosek BO CHILD BENEFIT NALEZY SIE MATCE.tak mi powiedziano dziewczyny jak skladali wasi mezowie koniecznie doslijcie swoj wniosek.A wiecie zmienily sie wnioski teraz sie podaje jeszcze dodatkowo Nip i Pesel.My skladalismy w czerwcu nadal czekamy dzis dostalam reszte .Nikt nie raczyl nas doinformowac ze mam doslac wniosek wreszcie zadzownilam sama juz mialam dosc czekalnia.
A co do Fis tez dzis dzownilam Rozpartuja wnioski z wrzesnia akuatlnie tak maja duzo wnioskow.

Do góry