Chcialabym zlozyc podanie o FIS, ale nie wiem, czy zasilek macierzynski jest wliczany do dochodow. Jak wyczytalam wszelkie dochody z opieki spolecznej sa brane pod uwage, no i oczywiscie z pracy, ale macierzynski jest przyznawany z Ministerstwa "jakiegos tam". no i czy ja mam skladac, jesli nie pracuje, czy moj maz pracujacy, czy to nie ma znaczenia?
reklama
Iwka.o
Mama-Mili,Dominiki,Szymon
Pati skaldaj dokumenty mysle ze dostaniesz macie 2 dzieci i ty nie pracujesz sprawdz na stronie ile macie dochodu i se obilicz czy macie szanse.tu wklejam linka gdzie masz dane
Dodatek rodzinny-Information from CitizensInformation.ie
Dodatek rodzinny-Information from CitizensInformation.ie
dzieki, juz wczesniej liczylam, no i niestety z macierzynskim to przekraczam prog o 11 euro, i wlasnie nie wiem, czy macierzynski wpisywac, czy jest to dochod z pomocy socjalnej, czy nie. bo w inforacjach o macierzynskim napisali, ze jest wyplacane przez ministerstwo ds. rodziny . sama juz nie wiem, dzis pojde zapytac, tylko ze w naszym biurze to panie tylko przyjmuja wnioski, nie udzielaja informacji. tak mi ostatnio jedna powiedziala.
diora86
Początkująca w BB
Ja czekam na CHB juz od wrześnie 2007. ja jak na razie nic sie nie dzieje. Mam namiar zostac tu jeszcze troszke moze dadza mi łaskawie ta kaske a jak nie to swiat sie nie zawali i tak mam tu wiecej pieniazkow niz w PL
W zeszłym tygodniu wysłałam wniosek o FIS poczekamy zobaczymy.
Chyba tu na wszystko trzeba czekac..
A wiec CIERPLIWOSCIIII:-)
W zeszłym tygodniu wysłałam wniosek o FIS poczekamy zobaczymy.
Chyba tu na wszystko trzeba czekac..
A wiec CIERPLIWOSCIIII:-)
Iwka.o
Mama-Mili,Dominiki,Szymon
Hejka
diora86-zadzowon zapytaj jak sparwa twoja o child benefit wiesz mi dzwonienie duzo dalo sprawa sie ruszyla a czekalam od czerwca .Dostalismy narazie polowe to kwartalne na dzieci na reszte czekamy jeszcze ale mysle ze na dniach beda .
diora86-zadzowon zapytaj jak sparwa twoja o child benefit wiesz mi dzwonienie duzo dalo sprawa sie ruszyla a czekalam od czerwca .Dostalismy narazie polowe to kwartalne na dzieci na reszte czekamy jeszcze ale mysle ze na dniach beda .
julia28
Mama lutowa 2007
Witam.Moja znajoma(sasiadka)zlozyla FIS w sytczniu tego roku i juz dostala.:-)Ja w lutym no zobaczymy.na dwoje dzieci dostala 93.e jej maz tylko pracuje i ma zarobki okolo 380etygodniowo
martuśka23
Mama Julci i Kacperka
My składaliśmy o FIS i CHB rownoczessnie wsierpniu 2007 narazie dostalismy FIS ,ale niezle trzeba bylo sie nachodzic.Przyznali nam na jedno dziecko 120e i tylko moj maż pracuje ma 345tyg.A o CHB ani slychu:-(chyba musim wreszciee siee przypomnieć.
julia28
Mama lutowa 2007
No ja wlasnie tez sie dziwilam ze tak malo.ja narazie czekam....moj zarabia 337e tygodniowo i mamy 2 dzieciakow....no zobaczymy:-)
reklama
julia28
Mama lutowa 2007
No jakos sie daje rade,,,,,ja mam jeszcze rodzinne 330e+kwartalne,,,,,,ja narazie jestem w domu,,,,za mieszkanie placimy 725e miesiecznie,,,,,,,to tez nie malo,,,,,ale coz jakos trzeba sobie radzic:-)