reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Witam.mam pytanie czy ktos wie ile czeka sie na FIS????w tamtym tygodniu dostalam list z fisu ze jestesmy zarejestrowani i ze nie dlugo przyjdzie decyzja o przyznaniu kwoty.....chcialabym dowiedziec sie ile sie czeka na to wszystko.dzieki....:-)

reklama
Witam.mam pytanie czy ktos wie ile czeka sie na FIS????w tamtym tygodniu dostalam list z fisu ze jestesmy zarejestrowani i ze nie dlugo przyjdzie decyzja o przyznaniu kwoty.....chcialabym dowiedziec sie ile sie czeka na to wszystko.dzieki....:-)

Hej no my zlozylimy tez po tygodniu od zlozenia przyszedl list z Fisu.Doczytalam jeszcze na innych forach ze czeka sie od 14-16 tygodni lub pisza tez ze od 3-4 miesiecy .My zlozylismy w listopadzie nadal nie ma

hej.dzieki za odpowiedz...w tym kraju widac na wszystko sie dlugo czeka,moj szwagier czeka na rodzinne juz2,5 roku i caly czas go zbywaja...:no:Ja na szczescie nie mialam takiego problemu bo skladalam wniosek o rodzinne w 2005 roku i dostalam szybko....ale slyszy sie teraz ile ludzie czekaja.:confused:i dalej nic.no jestem ciekawa jak bedzie teraz z tym FISEM.:dry:

Hej dziewczyny
Ja z pytankiem zastanawiam sie czy my przy naszych dochodach mozemy dostac dopalte do mieszkania .Sprawdzalam co z podatkiem nie pobieraja nam podatku przyznaja punty kredytowe .
mamy jak na nasza rodzinke male dochody sprawdzilismy i nie podbieraja nam nic ,a co do mieszkania ktos tam powiedzial mezowi ze nam sie nalezy ale gdzie to szuakc moze ktoras z was ma taki dodatek i wie gdzie szukac informacji na ten temat napewno w lokalnym Socjal a ja nie mam jak podejsc z moimi maluchami boje sie wypuszczac w miasto a pozatym daleko mamy i nie wiem czy by doszly , maz pracuje w czasie przerwy u nas tez jest nieczynne biuro .A moze maja jakas infolinie.A co do Fis nadal cisza a nie wspomne juz o child benefit.Dzwonialm kiedys tam w sparwie child benefit dostalam nr niby na Polska infolinie ale nagrane tam maja tylko wiadomosc jak zlozyles wniosek czekaj cierpliwie.Babka tam powiedziala mi ze mam doslac od lekarza papier ze dzieci tu sa, doslalismy ,a i mowila ze rozpatruja wlasnie wnioski z czerwca,My wlasnie w czerwcu zlozylismy dokumenty.No coz nadal cierpliwie czekamy .

iwka.o - ja sie rowniez dowiadywalam o dofinansowanie do mieszkania i pan w socialu mi powiedzial ze jesli mam jedno dziecko to zarobki na cala rodzine nie moga przekraczas 480 euro jak masz dwoje dzieci to 550 a troje 625. nic wiecej nie wiem bo my niestety przekraczamy ta kwote.

Hej.dzwonilam wczoraj z w sprawie FISU...powiedzieli ze czeka sie na rozpatrzenie 10tygodni od przyjscia zawiadomienia do domu o zakfalifikowaniu sie.:tak:Ale ja i tak im nie wierze w te 10tygodni.Moze szybciej 10 miesiecy........:confused:W tym kraju wszystko jest strasznie wolne..........Pozdrwaiam...Wiec zycze sobie i innym milego czekania

Hej.zapomnialam zapytac czy tu w Irlandii jest cos takiego jak CHILD CREDIT TAX?????:-)gdzies kiedys o tym czytalam i wlasnie nie jestem pewna czy to tu czy w Angli.......:confused:Pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny mam pytanko: pracuje w Dublinie od października i chcialabym się dowiedzieć ile musze przepracować żeby dostać jakieś pieniążki. dodam jeszcze że zostałam zwolniona ale to myśle da się załatwić zresztą we wtorek ide walczyć o powrót do pracy bo zwolnili mnie bezprawnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jeśli któraś z was się orientuje to prosze o poradę:sorry::tak::sorry:

Do góry