emeralda30
Aktywna w BB
hej marianeczka,a to dobre pytanko mnie tez interesuje ciekawe a nawet bym o tym nie pomyslala ..........
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Chodzi Ci o jednorazowy datek tak jak "becikowe" w Pl?ej, a powiedzcie mi, czy w momecie urodzenia sie dziecka w ie dostaje sie jakies pieniadze?
Chodzi Ci o jednorazowy datek tak jak "becikowe" w Pl?
Jezeli tak to nie. Chyba,ze urodzisz blizniaki lub wiecej dzieci za jednym zamachem ;-)
Prawdopodobnie byla ubezpieczona w VHI lub innej ubezpieczalni. Jezeli jest sie dosc dlugo ubezpieczonym to nawet wyplacaja dodatkowy macierzynski.no wlasnie dziewczyna jak to jest z ta kasa..kolezanka mi powiedziala ze jej sasiadki corka ( niedawno urodzila) dostala 2000 e za urodzenie czy narodowosc ma na to jakis wplyw
Prawdopodobnie byla ubezpieczona w VHI lub innej ubezpieczalni. Jezeli jest sie dosc dlugo ubezpieczonym to nawet wyplacaja dodatkowy macierzynski.
No chyba,ze urodzial w domu (za to dostaje sie cos okolo 1300 e) lub urodzila blizniaki
Nie ma becikowego od panstwa!;-) I to tyczy sie wszystkich,nawet irlandczykow.