reklama
Bedzie Ci potrzebny do rejestracji dziecka - jesli nie bralas slubu w IRL. A Birth Certificat potrzebny jest do calej reszty....
no to muszę się pospieszyć... mam nadzieję, że mojej mamie uda się to załatwić jak najszybciej...
o kurde dziewczyny a jak ja mam tutaj lokate to tez będzie na wyciągu główym nie pomyślałam o tym
no własnie ja tez mam takie i tutaj i w Polsce gdzie alimenty mi wpływają ale powiem ze w Pl nie mam konta gorzej z tym tutaj mam jeszcze 4 miesiące to chyba zmienie właściciela konta
ogólnie to te babki (bynajmniej w gawlay) sprawdzają ile masz kasy na koncie. jak za dużo, to mogą wam powiedzieć, że przecież macie kasę na utrzymanie. a jeżeli powiecie, że macie jakieś nieruchomości w PL, to mogą stwierdzić, że możecie wracać do PL bo macie do czego ciężko przewidzieć teraz, co te urzędniczki wymyślą...
justysia21
Elfikowa mama :D
dziewczyny czy ja moge isc na bezrobotne po maciezynskim wiem ze juz kiedys o tym tu czytalam ale nie moge tego ni w cholere znalezc
A widzisz, ja pobieralam zasilek i skonczyl mi sie.Poszlam do socjala , babka dalami wszystko do wypelnienia, piszlam potem z papiermi a ona mi oddala polowe i zabrala tylko jedna forme i powiedzila ze wszystkie dokumenty maja wiec ona juz tego nie potrzebuje wiec nie musialam jej nic dostarczac.Tak jak mowilam wyznczyla date podpisu i kazala czekac na decycje.A jakpobieralam zasilek oficer nie zadawal mi pytan dotyczacych mojego konta itp.Zapytal gdzie szuakalam pracy, czy ma pracuje i czy to moj dom czy wynajmuje i tyle.Wiec nie wiem w koncu jak to jest...raczej tak :-( najlepiej jakbyś powoli "czyściła" swoje konto. wiem, że babka czepiała się niektórych o stan konta, a wyciągi chciała z conajmniej 3 m-cy. kumpel zrobił przelewy do PL - a ona przyczepiła się, dlaczego nagle zrobił przelew na taką dużą sumę musiał nieźle się nakombinować i pościemniać, że to nie jego kasa była, tylko kumpla, który nie miał konta w PL i dlatego poprosił jego itp więc babka kazała przyjść kumplowi i to potwierdzić aaaa i nie mów, że masz jakiekolwiek nieruchomości w PL tzn dom, mieszkanie, działkę itp
dziewczyny czy ja moge isc na bezrobotne po maciezynskim wiem ze juz kiedys o tym tu czytalam ale nie moge tego ni w cholere znalezc
Ja poszlam po zasilek i dostalam.
dla mnie powiedzieli że jak sama sie zwolnie to nie dostane zasiłku a jak szef z braku miejsc pracy to bez problemu dostane zasiłekdziewczyny czy ja moge isc na bezrobotne po maciezynskim wiem ze juz kiedys o tym tu czytalam ale nie moge tego ni w cholere znalezc
julia28
Mama lutowa 2007
wlasnie wszedzie inaczejmy nalezymy pod loguhera kolo galwayA widzisz, ja pobieralam zasilek i skonczyl mi sie.Poszlam do socjala , babka dalami wszystko do wypelnienia, piszlam potem z papiermi a ona mi oddala polowe i zabrala tylko jedna forme i powiedzila ze wszystkie dokumenty maja wiec ona juz tego nie potrzebuje wiec nie musialam jej nic dostarczac.Tak jak mowilam wyznczyla date podpisu i kazala czekac na decycje.A jakpobieralam zasilek oficer nie zadawal mi pytan dotyczacych mojego konta itp.Zapytal gdzie szuakalam pracy, czy ma pracuje i czy to moj dom czy wynajmuje i tyle.Wiec nie wiem w koncu jak to jest...
Ja poszlam po zasilek i dostalam.
Nie wiem poczekamy, zobaczymy.Moze dostane wezwanie na taka romowe jeszce.Oby nie bo ja nie cierpie takich pogadanek..
Justysia najlepiej poprostu zloyc papiery i czekac na decycje.Bo ja sie sama zwolnilam sama wiec tu tez chyba nie jest to do konca prawda.Mi sie skonczylo macierzyskie i poprostu nie wrocilam do pracy.Personalna tylko zapytala czy wracam czy nie i zamknela sprawe.Dostalam pity i tyle.Pozniej poszlam na zasilek i bez problemow go dostalam.Malo tego to ja nie wiedzialam ze nalezy mi sie zasilek i poszlam dopiero po roku od macierzyskiego.Ja dostalam zasilek szybko juz po 2 tygodniech od zlozenia papierow.
Justysia najlepiej poprostu zloyc papiery i czekac na decycje.Bo ja sie sama zwolnilam sama wiec tu tez chyba nie jest to do konca prawda.Mi sie skonczylo macierzyskie i poprostu nie wrocilam do pracy.Personalna tylko zapytala czy wracam czy nie i zamknela sprawe.Dostalam pity i tyle.Pozniej poszlam na zasilek i bez problemow go dostalam.Malo tego to ja nie wiedzialam ze nalezy mi sie zasilek i poszlam dopiero po roku od macierzyskiego.Ja dostalam zasilek szybko juz po 2 tygodniech od zlozenia papierow.
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Zerknijcie sobie:
Free Pre-school Year In Early Childhood Care And Education (ecce) Scheme - Forum Gazeta.ie
Coś mi się wydaje, że moje chłopaki nie pójdą do przedszkola, bo mnie nie będzie na to stać
Free Pre-school Year In Early Childhood Care And Education (ecce) Scheme - Forum Gazeta.ie
Coś mi się wydaje, że moje chłopaki nie pójdą do przedszkola, bo mnie nie będzie na to stać
gastone mi sie wydaje ze poszli ci na ręke i było tak ze za porozumieniem stron albo ze oni cie zwalniają bo babka z socjala mi tłumaczyła kiedy sie należy zasiłek a kiedy nie, no i teraz od stycznia wszystko sie pozmieniało;-)
reklama
justysia21
Elfikowa mama :D
dzieki dziewczynki tak chcialam tylko wiedziec na wszelki wypadek.... bo ja mam zamiar na pol etatu wrocic tylko nie wiem czy mi z godzinami pojda na reke ;-)