Hmm ja tam skladalam wniosek dwa miesiace po tym jak skonczyl mi sie zasilek.Jedyne co babka mipowiedziala ze musze czekac na decyzje i mowila ze moge sobie poczekac naweti z 6 miesiecy..A skad wiecie o tej romzmowie przed przyznaniem? Kazdy ja ma? Bo jak kady to podziwiam urzednikow..U nas jeden facet nawet pamietam jak sie nazywa.I jakby mial przepytac tych wszystkich ludzi to chyba by nie wyrobil..Sama jestem ciekawa czy dostane jakie wezwanie na spotkanie czy jak.Bo jak bylam na zasilku poprostu ktoregos dnia pan zapukal do drzwi i zacely sie pytania.
reklama
julia28
Mama lutowa 2007
dzieki dziewczyny.............to znaczy ze do otrzymania decyzji placi oficer z socjalaa moze wiecie jak to jest jak ja lece do polski czy moj D musi to zgloscic do socjala???
Ostatnia edycja:
Gastone - z mojego doświadczenia, to każdy z moich znajomych (i ja również) mieli rozmowę z social officerem. datę i godzinę ustalili mi w socjalu, dostałam też listę dokumentów, które muszę dostarczyć. a na tym interview babka pytała o bardzo różne rzeczy i wypełniała sobie jakieś papiery. ale w końcu sprawa się zatrzymała, bo zaczęłam pracę... więc nie wiem, jak długo musiałabym czekać na decyzję... moja koleżanka dostała po miesiącu.
julia28
Mama lutowa 2007
jakie dokumenty musialas dostarczyc???Gastone - z mojego doświadczenia, to każdy z moich znajomych (i ja również) mieli rozmowę z social officerem. datę i godzinę ustalili mi w socjalu, dostałam też listę dokumentów, które muszę dostarczyć. a na tym interview babka pytała o bardzo różne rzeczy i wypełniała sobie jakieś papiery. ale w końcu sprawa się zatrzymała, bo zaczęłam pracę... więc nie wiem, jak długo musiałabym czekać na decyzję... moja koleżanka dostała po miesiącu.
jakie dokumenty musialas dostarczyc???
potwierdzenie adresu, wyciągi z banku (nawet polskiego) - w sumie nic takiego niestandardowego. chyba też payslipy mojego M. dali mi liste w socjalu, ale szczerze - to nie pamiętam detali
julia28
Mama lutowa 2007
tak sie zastanawiam czy beda chcieli tez moje wyciagi z kontapotwierdzenie adresu, wyciągi z banku (nawet polskiego) - w sumie nic takiego niestandardowego. chyba też payslipy mojego M. dali mi liste w socjalu, ale szczerze - to nie pamiętam detali
tak sie zastanawiam czy beda chcieli tez moje wyciagi z konta
raczej tak :-( najlepiej jakbyś powoli "czyściła" swoje konto. wiem, że babka czepiała się niektórych o stan konta, a wyciągi chciała z conajmniej 3 m-cy. kumpel zrobił przelewy do PL - a ona przyczepiła się, dlaczego nagle zrobił przelew na taką dużą sumę musiał nieźle się nakombinować i pościemniać, że to nie jego kasa była, tylko kumpla, który nie miał konta w PL i dlatego poprosił jego itp więc babka kazała przyjść kumplowi i to potwierdzić aaaa i nie mów, że masz jakiekolwiek nieruchomości w PL tzn dom, mieszkanie, działkę itp
Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Bedzie Ci potrzebny do rejestracji dziecka - jesli nie bralas slubu w IRL. A Birth Certificat potrzebny jest do calej reszty....hej Dziewczynki orientujecie się może, czy będzie mi potrzebny do czegoś przetłumaczony akt małżeństwa? wczoraj się dowiedziałam od znajomych, że muszę mieć taki do załatwienia papierów - tylko że nie powiedzieli do jakich... może chodzi o CHB?
reklama
julia28
Mama lutowa 2007
tego to nie wiemale masakra ja mam konto oszczednosciowe wplywa mi tam child benefito kurde dziewczyny a jak ja mam tutaj lokate to tez będzie na wyciągu główym nie pomyślałam o tym