reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sprawa o alimenty i ustalenie

Norbert witaj gdzieś w necie mi się wydaje że pisali o 3 miesiącach że uznaje się za notoryczne uchylanie się od płacenia ale mam nadzieję że ktoś bardziej zorientowany się wypowie :-) A jak tam wszystko ok się ułożyło?

reklama
Norbert są chwile kiedy wszystkim chwil brakuje ;-) ty bez mamy my bez taty widzisz takie niektórzy mają kręte koleje losu:tak: ale to co piszę monotematycznie dziecko to skarb moja ulubiona chwila dnia jak się budzę i taki pysio uśmiechnięty, życie bez tych naszych skarbów by było puste:tak: a kto wie jak już sobie wszystko na nowo poukładasz jakaś miła pani zagości w waszym życiu? A jak sił brakuje to napisz to Ciebie zdopingujemy żebyś znalazł siły :-)

Witam... Mam na imie Artur... Mam 5 miesięczną córeczke lecz jej matka nie pozwala mi sie z nia widywać... A jak dojdzie do tego że moge się z nią zobaczyć to nie dłużej jak pół godziny. Założyła sprawę do sondu o alimenty... doradźcie mi jak moge załatwić abym mógł córeczke zabierać do siebie do domu. Czy muszę wypełniać jakieś pisma ?? prosze o pomoc... Nie moge stracić małej!!

Artur D... wiesz przy sprawie o alimenty możesz się spytać co sąd na widywanie małej, sędzia powinien Ci powiedzieć czy od razu to da się unormować czy będziesz musiał wnieść pozew o uregulowanie widywania córki może nawet być przy obecności kuratora jak matka się uprze. Wiesz nie wiem co wam się skopał w życiu ale walcz o córkę żeby jej nie stracić, warto!!!! I przygotuj się że w sądzie może być nieprzyjemnie ale i tak warto. A do siebie zabierać córkę 5 miesięczną może być ciężko nie wiem czy jest jeszcze karmiona piersią bo dla tak małego dziecka na razie to matka to cały świat, ale może choć na spacer wyjść z małą i dłuższe wizyty? Przetrwaj pierwsze lata bądz przy córce a za kilka lat sama będzie chciała mieć z tobą kontakt jeśli to przetrwasz i będziesz się starał być dobrym ojcem :tak:

matitka ja podejżewam że ojciec mojego dziecka nie będzie płacił obym się myliła, a jeśli tak będzie to skąd się bierze komornika?

jaimis tylko że to nie jest takie proste... Dla nich duzo pracowałem i zaniedbałem to troche bo moja ex dawała mi dużo nadzieji że juz zawsze bedziemy razem... do chrzcin... spałem tylko po 2/3 godziny co 2 dni bo robiłem po 24h a czasem po 36 godzin aby im było dobrze... aż do chrzcin, po chrzcinach mnie zostawiła... Teraz zauważyłem że chodziło jej tylko o to aby oleńka miała jej nazwisko, dodatkowo aby wszystko dotyczyło tylko ją... chrzestni z jej strony, ola ma jej nazwisko a nie moje... Ja ją jak głupi kocham i na każde jej skinienie jestem nawet teraz bo chce to wszystko naprawić... nawet zrezygnowałem na jakis czas z pracy i żyłem z oszczedności bardzo skromnie po to aby spedzac z nimi czas aby nadrobić to wszystko... to już było jak mnie zostawiła... Z tego co widze i z tego co mówi to chyba mnie chce praw do widywania z dzieckiem pozbawić... Obawiam sie tego!! Na dodatek wszystkie pieniadze które jej dawałem i wszystko co kupywałem to to pieniadze jej dawałem do reki iwg... wszystkie paragony dałem jej i nie mam żadnych dowodów na to że płaciłem cokolwiek :(

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry