reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sprawa o alimenty i ustalenie

heh już mi lepiej podnosicie mnie na duchu :):):) ale za późno o tej rozpisce pomyślałam szczegółowej i jedyne co mogę zrobić to dać ją w najbliższy czwartek na rozprawie tylko jak :D w pozwie mam tak ogólnikowo napisane np: ubrania 80 zł, przedszkole napisałam 280 zł włącznie z zajęciami dodatkowymi i drobnymi opłatami a jak wczoraj usiadłam i podliczyłam wszystko to niespodzianka 307 zł :) za obiady w przedszkolu ok 76 zł płaci mi MOPR więc tego nie uwzględniłam w pozwie a może powinnam ??

edit: za mieszkanie nie płacę, mieszkam z mamą po prostu dokładam się do "życia" że tak to nazwę ;/

Ostatnia edycja:
reklama
zetos nie palcisz za meiszkanie ale to sa tez koszty i mozesz spokojnie jakas czesc wliczyc,ja tez meiszkamz rodzicami ale zawsze uwzgledniam tow kosztach.

a tabele dajesz na poczatku rozprawy, sedzia bedzie pytac czy chcecie ajkies dokumenty jeszcze zlozyc do akt sprawy.

super jesteście dzięki wam czuję się pewniej :):)

dziękuję ollka22za tabelkę właśnie nad nią pracuję :):)

powinnam dopisać te obiady za które płaci MOPR w przedszkolu? ;>

The_Devil masz chyba rację w sumie zajmuję u mamy 2 pokoje, która mogłabym "wynająć"

Ostatnia edycja:
devil u mnie np nie byal potrzeba umowa tylko zaswiadczenie wypisane rpzez rodzicow, tzn gownego anjemce meiszkania ze mieszkam tamz corka i ktore czesci oplat my uiszczamy.
i cos takiego spiosanego meidzy toba a mama mozesz wziac do sadu, zawsze to plus dla ciebie.
obiadyw przedskzolu tez bym wliczyla, w sadzie i tak beda pytac czy masz jakies dodatki poza wynagordzeniem.a mops oplaca przedszkole przez 10 miesiecy, i tutaj masz kolejne 2 miesiace gdzie np sama musisz to zapewnic dziecku

devil umowa ma swoje konsekwencje, wiadomo ze wszystkie potwierdzenia zaplaty musza byc, a ciezko tak 2 dni przed sprawa...
a takie zaswiadczenie najemca moze wystawic zawsze:)

Rzeczywiscie - umowa ma skutki prawne ... ale chyba nie musi byc żadnych dowodów wplat, do momentu kiedy miedzy najemcą a wynajmującym dojdzie do sporu. Ale to już czyste teoretyzowanie ...

reklama
devilw tym przypadku wszytko zalezy od sedziego, na umowie musza byc konkretne kwoty i inne dane, metraz itp... a w tym przypadku tak jak bylo u mnie lepiej zasaiwdczenie.

Do góry