reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sprawa o alimenty i ustalenie

heh już mi lepiej podnosicie mnie na duchu :):):) ale za późno o tej rozpisce pomyślałam szczegółowej i jedyne co mogę zrobić to dać ją w najbliższy czwartek na rozprawie tylko jak :D w pozwie mam tak ogólnikowo napisane np: ubrania 80 zł, przedszkole napisałam 280 zł włącznie z zajęciami dodatkowymi i drobnymi opłatami a jak wczoraj usiadłam i podliczyłam wszystko to niespodzianka 307 zł :) za obiady w przedszkolu ok 76 zł płaci mi MOPR więc tego nie uwzględniłam w pozwie a może powinnam ??

edit: za mieszkanie nie płacę, mieszkam z mamą po prostu dokładam się do "życia" że tak to nazwę ;/

Ostatnia edycja:
reklama
zetos nie palcisz za meiszkanie ale to sa tez koszty i mozesz spokojnie jakas czesc wliczyc,ja tez meiszkamz rodzicami ale zawsze uwzgledniam tow kosztach.

a tabele dajesz na poczatku rozprawy, sedzia bedzie pytac czy chcecie ajkies dokumenty jeszcze zlozyc do akt sprawy.

super jesteście dzięki wam czuję się pewniej :):)

dziękuję ollka22za tabelkę właśnie nad nią pracuję :):)

powinnam dopisać te obiady za które płaci MOPR w przedszkolu? ;>

The_Devil masz chyba rację w sumie zajmuję u mamy 2 pokoje, która mogłabym "wynająć"

Ostatnia edycja:
devil u mnie np nie byal potrzeba umowa tylko zaswiadczenie wypisane rpzez rodzicow, tzn gownego anjemce meiszkania ze mieszkam tamz corka i ktore czesci oplat my uiszczamy.
i cos takiego spiosanego meidzy toba a mama mozesz wziac do sadu, zawsze to plus dla ciebie.
obiadyw przedskzolu tez bym wliczyla, w sadzie i tak beda pytac czy masz jakies dodatki poza wynagordzeniem.a mops oplaca przedszkole przez 10 miesiecy, i tutaj masz kolejne 2 miesiace gdzie np sama musisz to zapewnic dziecku

devil umowa ma swoje konsekwencje, wiadomo ze wszystkie potwierdzenia zaplaty musza byc, a ciezko tak 2 dni przed sprawa...
a takie zaswiadczenie najemca moze wystawic zawsze:)

Rzeczywiscie - umowa ma skutki prawne ... ale chyba nie musi byc żadnych dowodów wplat, do momentu kiedy miedzy najemcą a wynajmującym dojdzie do sporu. Ale to już czyste teoretyzowanie ...

reklama
devilw tym przypadku wszytko zalezy od sedziego, na umowie musza byc konkretne kwoty i inne dane, metraz itp... a w tym przypadku tak jak bylo u mnie lepiej zasaiwdczenie.

Do góry