Hej kochane
,mam termin porodu na jutro
czop odszedł dwa tyg.temu,skurcze juz dosc silne lecz nieregularne,rozwarcie tylko na 2,5 cm i szyjka macicy na 0,5cm...Lekarz powiedzial ze to moze potrwac jeszcze tydzien wiec sie zastanawiam czy moglybyscie napisac czy znacie jakis sposob aby to przyspieszyc???ja slyszalam ze herbatka z lisci malin i cieplutki prysznic wzmagaja skurcze...
reklama
ehh, Karola, z przykrością stwierdzam że nie ma takich sosobów, a przynajmniej na mnie NIC nie działało. Łziłam na czwart piętro po schodach pare razy dziennie, brałam długą gorącą kąpiel, rozrzucałam zapałki i zbierałam jedna po drugej z osobna nachylając się po każdą, sex "do końca" (ponoć sperma ma jakieś skł. pobudzające skurcze), spacerowałam godzinami... i nic, dzidzia sama sobie wybrała datę porodu
Mada80
Fanka BB :)
Ja kiedys słyszałam ze działa bardzo mocna kawa(mielona) i jak miałam skurcze to sobie ja zrobiłam.Tego samego dnia urodziłamIle w tym prawdy nie wiem ale uwazajcie na ten sposob bo kawa wiadomo-podnosi cisnienie,zeby to ktorejs nie zaszkodziło.Ja nigdy nie miałam problemow z sercem ani z cisnieniem.
reklama
właśnie też słyszałam o tej kawie
ale myślałam że to bujda jakaś a tymczasem nawet polozne mowia ze zeby troche wzmoc skurcze najlepiej wziac ciepla kapiel a potem wypic dosc mocna kawetyle ze nie na kazdego to zadziala....ale jak tobie to pomoglo faktycznie to sprobuje wlasnie podczas skurczow