reklama
wlasnie, ja zdecydowanie olej odradzam. Przy pierwszej ciazy wypilam i oprocz okropnej biegunki (odwodniłam się) i strasznego bolu brzucha nic sie nie stalo. Urodzilam tydzien pozniej, wód prawie nie było (nie wiem czy to wina tego olejku). Akcja sama musi się zacząć i tak naprawdę trudno powiedzieć czy dziewczyny które urodziły po wypiciu olejku nie urodziłyby i tak w tym samym dniu bez tego świństwa.
mala czarownica
maj 2008 :-)
doczytalam w necie, ze wypicie oleju rycynowego moze wprawdzie przyspieszyc porod, ale czesto nie idzie ze tym odpowiednie rozwarcie i oznacza to bolesny porod z komplikacjami czy moglyby wypowiedziec sie na ten temat babeczki, ktore po wypiciu olejku zaczely rodzic?
Jak to bylo w waszym przypadku? Czy zalujecie, ze w ten sposob popedzilyscie matke nature?
Jak to bylo w waszym przypadku? Czy zalujecie, ze w ten sposob popedzilyscie matke nature?
mala czarownica
ech.. natunia -chyba sie nie doczekamy odpowiedzi :-( a szkoda,bo ciekawi mnie bardzo.. w necie znalazlam tylko opowiesci typu: ja nie probowalam,ale ktos tam kogo znam tak i bylo koszmarnie bla bla bla.. a ja bym chciala opowiesci z pierwszej reki a nie potworkowe historie
Elżbietka
mother of two sons&angel
hej, ja piłam olej, nastepnego dnai urodziłam ale przez cc, bo tak jak pisałam - Filip ułożył się odgięciowo i nie dął rady wejsc do kanału rodnego, nie było nacusky na sztjke i roizwarcie szło słąbo, ale to nie z winy oleju ale ułozenia dziecka.
moja przyjacołka też piła olej - wypiłą rano i tego samego dnai w nocy urodziła naturalnie
moja przyjacołka też piła olej - wypiłą rano i tego samego dnai w nocy urodziła naturalnie
mala czarownica
hej, ja piłam olej, nastepnego dnai urodziłam ale przez cc, bo tak jak pisałam - Filip ułożył się odgięciowo i nie dął rady wejsc do kanału rodnego, nie było nacusky na sztjke i roizwarcie szło słąbo, ale to nie z winy oleju ale ułozenia dziecka.
Bardzo dziekuje za odpowiedz Elzbietko :-) bo ja sie przyznam,ze wypilam dzis rano ten olej na razie nic sie nie dzieje i mysle,ze moze dziac sie nie zacznie? Tylko tyle, ze przeczyscilo mnie na calego-pierwszy raz cos takiego przezylam hihi
iza&marcin
Fanka BB :)
U mnie zadzialolo :
marsz na drugie pietro i spowrotem x2,
plus stymulacja sutkow,
oczywiscie nie jednoczesnie :-)
regularne skurcze zaczyly sie po pol h
marsz na drugie pietro i spowrotem x2,
plus stymulacja sutkow,
oczywiscie nie jednoczesnie :-)
regularne skurcze zaczyly sie po pol h
Elżbietka
mother of two sons&angel
Bardzo dziekuje za odpowiedz Elzbietko :-) bo ja sie przyznam,ze wypilam dzis rano ten olej na razie nic sie nie dzieje i mysle,ze moze dziac sie nie zacznie? Tylko tyle, ze przeczyscilo mnie na calego-pierwszy raz cos takiego przezylam hihi
ja w zasadzie skurczy jako takich nie dostałąm po tym oleju, były, ale raczej niebolesne. po prostu odeszły mi wody, jakies 8-9 godz po wypicu olejku
a takie przeczyszczenie przed porodem, to dobra sprawa. i musze powiedziec że "błogosłąwiłam" wypicie tego oleju już po porodzie, bo jeszcze troche zostało mi jego w jelitach. i jak zechciało mi sie do kibla, to ja aż spociłam sie ze starchu, ale oakzało sie ze olej jeszcze troche został i poszło luźno
P.S. prawda żę jest wstrątny
reklama
mala czarownica
u mnie minelo 6 godzin i nic sie nie dzieje. Tylko troszke dziwnie sie czuje -tak jakby slabo..ale mysle,ze to przez jego oczyszczajace dzialanie.
Mysle,ze to oczyszczenie byloby rewelacyjne, gdyby porod sie zaczal, zwlaszcza,ze chce rodzic w wodzie i sama mysl o "niespodziankach" mnie przeraza a w anglii lewatyw nie robia niestety.. ale tlumacze sobie,ze w trakcie porodu przestane byc taka estetka i ze nic co ludzkie nie jest poloznej obce
Prawda,ze ten olej jest ohydny! Ja pilam wymieszany z sokiem pomaranczowym, duszkiem do gardla i dopiero po ostatnim lyku poczulam to obslizgle wrazenie w przelyku i na ustach ale dopchalam jeszcze szklanka czystego soku, umylam zabki i jakos poszlo :-)
Mysle,ze to oczyszczenie byloby rewelacyjne, gdyby porod sie zaczal, zwlaszcza,ze chce rodzic w wodzie i sama mysl o "niespodziankach" mnie przeraza a w anglii lewatyw nie robia niestety.. ale tlumacze sobie,ze w trakcie porodu przestane byc taka estetka i ze nic co ludzkie nie jest poloznej obce
Prawda,ze ten olej jest ohydny! Ja pilam wymieszany z sokiem pomaranczowym, duszkiem do gardla i dopiero po ostatnim lyku poczulam to obslizgle wrazenie w przelyku i na ustach ale dopchalam jeszcze szklanka czystego soku, umylam zabki i jakos poszlo :-)