reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanko!

Kacpuś też przekręca się na brzuszek i śpi z tyłkiem do góry:eek: dziwne upodobanie... my mamy łóżeczko w nogach i mamy turystyczne, także Kacper nie wylezie z niego, za to rano jak się obudzi i chce sie poprzytulac to najpierw zaczyna gadac a jak stwierdzi ze nie reagujemy to rzuca w nas pluszakami... spryciarz mały...

reklama
Od 3 nocek mozemy sie wyspac! Macius od kilku tygodni tak dobrze nie sypial!!! Zasypia najpozniej o 19.30(niestety nie sam, ale obok mnie lub mojego meza na naszym lozku, po czym jest przenoszony do siebie)i spi do 7.30a dzis nawet do 8.30!!! I budzi sie w nocy tylko raz i to dopiero nad samym ranem! Ale wystarczy go poglaskac, przykryc i dac smoka, czyli sekund 5 i maly znowu spi!!! A w dodatku w ciagudnia spi 2-3 godzinki(wczoraj 3, 20) Juupi!!! To chyba dlatego, ze jedna czworeczka juz sie przebila a z nastepnymi narazie zastoj! Ale te 3 noce byly piekne!!! Chyba jedyne od dnia narodzin naszego szkraba!!! Zyczymy innym tak udanych nocek!

Zauważyłam że gdy Pati śpi u nas w łóżku(gdy tatuś jest w pracy) strasznie się wierci. Niewiem czy tam płynie jakaś żyła wodna czy co? Wcześniej stało tam łóżeczko i spała.

W temacie spanka mam pytanko ;-) do Was:

Ile razy w ciągu dnia śpią wasze maluchy i jak długo?

Pytam, bo u nas właśnie jesteśmy na etpaie przełomu tzn. dotychczas Michaś spał w ciągu dnia dwa razy koło 11 rano i koło 15 po południu, za każdym razem około 1 godzinki i zasypiał koło 20 wieczorem.

Od jakiegoś czasu zauważyłam, że o 20:00 to on jest jeszcze całkiem żywotny, skory do zabawy i ropsikowania, przez parę dni było tak, że wojował do 21:30 :wściekła/y::baffled: co się wczesniej nie zdarzało, a potem spał do 9 rano. Nastepnego dnia usypał dopiero koło 1 po południu, spał 2 godziny, a wieczorem padał "nieżywy" o 19:00. Takich przeplatanych dni (jednego dnia 2 drzemki, drugiego jedna) było w ostatnim czasie kilka.
Od kilku dni sypia tylko raz dziennie, około 2-2,5 godzin i wieczorem wcześnie zasypia koło 19:00. Chyba się powoli przestawiamy :tak:

Zuzia spi od okolo 19:00 -20:00 i spi do 7:00 - 7:30,no,chyba,ze zdarzy sie Jej jakis rekordzik. :-D
W ciagu dnia zasypia o 10:00 - 11:00 i spi 3,5 - 4 godzin. :-D
Popoludniu,jak jestesmy w domu,to juz nie spi,a jesli jestesmy na dluuuuuuuugim spacerku,to uda Jej sie zdrzemnac jeszcze we wozku okolo 30 minut. :-D

reklama
Do góry