reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Spanko!

Kacpuś też przekręca się na brzuszek i śpi z tyłkiem do góry:eek: dziwne upodobanie... my mamy łóżeczko w nogach i mamy turystyczne, także Kacper nie wylezie z niego, za to rano jak się obudzi i chce sie poprzytulac to najpierw zaczyna gadac a jak stwierdzi ze nie reagujemy to rzuca w nas pluszakami... spryciarz mały...

reklama
Od 3 nocek mozemy sie wyspac! Macius od kilku tygodni tak dobrze nie sypial!!! Zasypia najpozniej o 19.30(niestety nie sam, ale obok mnie lub mojego meza na naszym lozku, po czym jest przenoszony do siebie)i spi do 7.30a dzis nawet do 8.30!!! I budzi sie w nocy tylko raz i to dopiero nad samym ranem! Ale wystarczy go poglaskac, przykryc i dac smoka, czyli sekund 5 i maly znowu spi!!! A w dodatku w ciagudnia spi 2-3 godzinki(wczoraj 3, 20) Juupi!!! To chyba dlatego, ze jedna czworeczka juz sie przebila a z nastepnymi narazie zastoj! Ale te 3 noce byly piekne!!! Chyba jedyne od dnia narodzin naszego szkraba!!! Zyczymy innym tak udanych nocek!

Zauważyłam że gdy Pati śpi u nas w łóżku(gdy tatuś jest w pracy) strasznie się wierci. Niewiem czy tam płynie jakaś żyła wodna czy co? Wcześniej stało tam łóżeczko i spała.

W temacie spanka mam pytanko ;-) do Was:

Ile razy w ciągu dnia śpią wasze maluchy i jak długo?

Pytam, bo u nas właśnie jesteśmy na etpaie przełomu tzn. dotychczas Michaś spał w ciągu dnia dwa razy koło 11 rano i koło 15 po południu, za każdym razem około 1 godzinki i zasypiał koło 20 wieczorem.

Od jakiegoś czasu zauważyłam, że o 20:00 to on jest jeszcze całkiem żywotny, skory do zabawy i ropsikowania, przez parę dni było tak, że wojował do 21:30 :wściekła/y::baffled: co się wczesniej nie zdarzało, a potem spał do 9 rano. Nastepnego dnia usypał dopiero koło 1 po południu, spał 2 godziny, a wieczorem padał "nieżywy" o 19:00. Takich przeplatanych dni (jednego dnia 2 drzemki, drugiego jedna) było w ostatnim czasie kilka.
Od kilku dni sypia tylko raz dziennie, około 2-2,5 godzin i wieczorem wcześnie zasypia koło 19:00. Chyba się powoli przestawiamy :tak:

Zuzia spi od okolo 19:00 -20:00 i spi do 7:00 - 7:30,no,chyba,ze zdarzy sie Jej jakis rekordzik. :-D
W ciagu dnia zasypia o 10:00 - 11:00 i spi 3,5 - 4 godzin. :-D
Popoludniu,jak jestesmy w domu,to juz nie spi,a jesli jestesmy na dluuuuuuuugim spacerku,to uda Jej sie zdrzemnac jeszcze we wozku okolo 30 minut. :-D

reklama
Do góry