reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spanko!

u nas spanie to nadal wróg nr 1 dla Przemka:zawstydzona/y:

To Ci Aniu współczuję ... u nas jest raczej odwrotnie. Mój Michał to śpioch, przesypia całe noce już od dawna, zasypia około 20:00 i spi do 7-8 rano. Teraz chyba ząbkuje, bo popłakuje przez sen i budzi się już o 6:30, ale za to w dzień sobie odbija to niewyspanie i ucina sobie dwie drzemki po 1,5 godziny koło 10 rano i koło 15 po południu. W normalnym stanie spał w ciągu dnia dwa razy po 1 godzince.
Śpiocha mam w domu i już :-);-) i kocham go nad życie :tak:

reklama
Mój Michał to śpioch, przesypia całe noce już od dawna, zasypia około 20:00 i spi do 7-8 rano.
Śpiocha mam w domu i już ...

Och jak Ci zazdroszcze!!! Macius wprawdzie w dzien od kilku tygodni sypia raz ale srednio po 2.5godzinki(czasem 2 a czasem i 3) ale w nocy nie ma tak lekko, ostanio budzi sie min 2 razy poplakujac(chyba zabki i wrazenia z dnia), trzeba dac mu teraz smoczka i poglaskac aby znowu zasnal...Wieczorem zasypia ok 19.30-20, ale ostatnimi czasy spi rano do 7,maksymalnie do 7.30
Tez chcialabym aby byl spiochem...

w dzien od kilku tygodni sypia raz ale srednio po 2.5godzinki(czasem 2 a czasem i 3) ale w nocy nie ma tak lekko, ostanio budzi sie min 2 razy poplakujac(chyba zabki i wrazenia z dnia), trzeba dac mu teraz smoczka i poglaskac aby znowu zasnal...Wieczorem zasypia ok 19.30-20, ale ostatnimi czasy spi rano do 7,maksymalnie do 7.30
Tez chcialabym aby byl spiochem...

eee Royanna to wcale nie jest tak źle, bo Maciuś zasypia wcześnie i spi do 7 i jeszcze tak długo śpi w dzień, czyli wszystko ok, a to że się budzi w nocy to pewnie przez ząbki, mój Michaś też teraz ząbkuje i pół nocy marudzi przez sen, on śpi ale my nie za bardzo :( i też nie jest lekko...

mija79 a z tym mleczkiem to ja już nie wiem, to chyba kwestia przyzwyczajenia Twojej Patusi, a może taki jej urok? Nie mam pojęcia ...

Próbowałam w zeszłym tygodniu ją odzwyczaić,ale nie da sie na razie. Widocznie taki jej urok. W końcu ja w ciąży w nocy podjadałam troszkę.:tak::-p

Mija widocznie taki Jej urok ;-)Moj chrzesniak do skonczenia 3 roku zycia dwa razy pił kazdej nocy mleko :szok::tak::-D ale Tobie tego nei zycze bo sie nam wykonczysz, juz i tak licho wygladasz :-p:-D

U nas są nowości w spaniu, tzn chłopaki śpią razem :szok::-):tak: Mamy z mężem taki układ, że nocą to tatuś zajmuje się w razie potrzeby małym i śpi od strony łóżeczka Michasia.
Jak już gdzieś wspomniałam, wyjeliśmy 2 szczebelki z łóżeczka Michasia, żeby rano mały mógł do nas przyjść. Od jakiegos czasu Michał ząbkuje, marudzi w nocy i włazi w nocy do Marka, nie usnie dopuki go Marek nie przytuli do siebie, widok jest wspaniały :tak: obaj przytuleni do siebie chwilę sobie śpią, tata oczywiście nie spi tylko czuwa, jak tylko mały zaśnie wkłada go znów do łóżeczka.
Oprócz tego zdarza się też że Michaś śpi tak w połowie drogi między łóżeczkiem a naszym łóżkiem. Tzn główkę kładzie na naszym łózku (w przerwie między szczebelkami) a reszta jest dalej w jego łóżeczku, widok ten jest bardzo zabawny ... muszę kiedyś zrobić zdjęcie ...

I co ciekawe mały to wszystko robi w zasadzie śpiąc ... lunatyk czy jak?

Reasumując nocne warjacje.......

Nika Pati też tak ma.W nocy tak się wierci że śpi nieraz z uniesioną pupą ,jakby klęcząc.Tak jak Michaś głowę czasami kładzie u mnie w nogach a resztą ciałka jest w łóżeczku.:-D

reklama
Witajcie,

Dzieci w tym wieku maja czasami tak roznie ze szok. Dzis Bart mnie zaskoczyl. Bywa ze sypia raz dziennie poltorej godziny. Dzisaj naomiast mnie zaskoczyl maksymalnie. Spal 3 godziny i 45 minut. Od 10 do 13.45.

Do góry