reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanko!

Nika albo moja ściąga cechy z twojego ,albo twój z mojej.:-D Cóż urodzili się w końcu jednego dnia. Pati dziś i wczoraj wstała juz przed 6. Zasypia tez koło 20.Tylko ja mam gorzej z tym że pije jeszcze dwa razy mleko w nocy.:-(

reklama
MARGOLIS I MIJA JESTEM Z WAMI:-D My też wstajemy do Igora kilka razy w nocy , bo ten chce piciu:szok: Tak się nauczył , że nijak go teraz oduczyć nie idzie:nerd:Mam już dosyć , taki przerywany sen to makabra ...a zresztą co Wam będę pisać same wiecie jak jest:-:)dry:Widać ma to po mnie , bo ja dopiero jak miałam ze trzy lata to spałam całą noc:shocked2:

Kamilek różnie śpi. Raz prześpi całą noc a raz wstaje chce pić i chce spać z nami. W ciagu dnia śpi tylko jeden raz. Wieczorem zasypia między 21 a 22 a rano wstaje koło 8.

U nas wygląda to tak, że czasami (baardzo rzadko) Anielka przesypia całą noc sama. Najczęściej jest tak, że ok 2 nas woła, Mateusz po nia idzie i juz do rana śpimy razem. Budzi sie miedzy 5.30 a 6... schodzi sobie z naszego łóżka i najczęściej jak się budzę zajęta jest czytaniem gazet, albo szperaniem w szufladzie szafki nocnej, czasem jak nie możemy się zwlec z M z łózka a Anielka juz chce wyjśc z sypialni to sciaga z nas kołdrę! Juz do tego rannego wstawania się przyzwyczaiłam... i nie ma znaczenia o której godzinie się położy....

Ja wczoraj przestawiłam łóżeczko w inne miejsce.W tym poprzednim Pati bardzo się wierciła i popłakiwała.Teraz było dobrze.Tylko mąż po przyjściu z pracy rano wyraził swoją bezaprobate na przestawienie.Wiem jednak że nie odstawi ich na miejsce.Pośpimy tak troche i okaże się ,może tam żyła wodna przebiega i dlatego mała tam nie spała.Takto jak zwykle pobutko 2 i 5 w nocy.

Jak tak czytam Wasze posty o spaniu dzieci to az chce mi sie ryczec :-( Oliwia w nocy nadal musi dostac butle z mlekiem, w miedzy czasie budzi sie kilka razy zeby podac jej smoczek albo wogole wstaje w srodku nocy ze smoczkiem w buzi, podusia w rece i wola tu pokazujac na nasze lozko :baffled: i trzeba j zabrac bo inaczej nei zasnie i drze sie jak opetana. Ale jak zasnie to ja spowrtoem wynosimy :-p

Ale w ciagu dnia nie spi wogole odkad skonczyla rok :-( Wstaje ok 8 a chodzi spac ok 20. Jesli raz w miesiacu zdrzemnei sie w dzien to potem wojuje do polnocy i z krzykiem kladziemy ja na sile spac :-(wiec uz owle ja nie spi w dzien ale nie mam chwilki dla siebie :-(

Macius jak zwykle walczy ze snem-ma juz to od urodzenia. Chocby nie wiem jak byl padniety to i tak z tym walczy-ostatnio siada i otwiera sobie oczka ciagnac za rzesy! No i niestety nie zasypia sam, ale my musimy lezec kolo niego, bo on chce sie przytulac i potarmosic nas za uszy! Zasypia okolo 20 i budzi sie okolo 7, ale w ciagu dnia sypia nawet po 2-3godzinki! Jesli nie spi w dzien, to wcale nie sypia dluzej w nocy.

Zapomnialam napisac, ze w nocy czesto przychodzi do nas bo ma wyjeste szczebelki a lozeczko jest w naszej sypialni. Czasem nawet wieczorem go znajdujemy juz u nas jak idziemy spac! Ale najdziwniejsze jest to, ze w dzien jak sie obudzi to sam nie wylezie z lozeczka, tylko nas wzywa!

reklama
Nika albo moja ściąga cechy z twojego ,albo twój z mojej.:-D Cóż urodzili się w końcu jednego dnia. Pati dziś i wczoraj wstała juz przed 6. Zasypia tez koło 20.Tylko ja mam gorzej z tym że pije jeszcze dwa razy mleko w nocy.:-(
Przemko dołącza do grupy urodzonych 16 września i wstających przed 6:dry:ale aż się boję przechwalić bo ostatnie dwie noce zasnął o 21 i spał całą noc,co prawda tylko do tej 5,30 no ale zawsze:tak:

Do góry