reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanko!

Dziewczyny czy wasze maluchy spią jeszcze w ciagu dnia?Moja w ostatnim tygodniu dwa czy trzy razy nie spała w ciągu dnia. Padała dopiero koło 19 najwczesniej.Nadal mleko przed zasnieciem lub koło 22, potem w nocy daje jej sok lub herbatke i 4-5 znowu mleko.Jak jest u was?

reklama
Zuzia śpi od 19/20 do 7/8. Przed snem wypija flaszkę mleka,a kolejną dopiero rano,jak wstanie. :tak: W nocy śpi,jak zawsze,bez pobudek. ;-) :tak: :tak: :tak: A w dzień,jak padnie,to śpi po 3-4h. :-D

Przemko śpi raz w ciągu dnia,zwykle między 12 a 14.Wieczorem zasypia po 21, a wstaje między 6 a 7.Z tym,że w połowie nocy wędruje do mnie i śpimy do rana razem

Ola jeszcze drzemie w ciągu dnia między 11 a 13 ok 1-2h. Bez drzemki zdarzył się jeden dzionek, ale to była wyjątkowa sytuacja - urodziny siostry ciotecznej więc mnóstwo wrażeń i zapomniała o śnie.

Wieczorem zasypia przed 20, a rano jak my idziemy do pracy to wstaje zaraz po nas czyli ok wpółdo szóstej, a w weekendy śpi do 7 (często budzi się wcześniej, zagląda, że my jeszcze śpimy i też jeszcze usypia:-))

Ale Wam zazdroszcze tego spania Waszych dzieci. Oliwka odkad skonczyla rok wogole nie spi w dzien :-( Tylko czasami w samochodzie zasnie na 20 minut :baffled:

Michaś w ciągu dnia spi około 2 godzin tak od 12:30 do 14:30. Wieczorem zasypia około 20:00 a budzi się około 7 rano :tak::-D. Taki spioszek z niego :tak:, ale nie każde dziecko tak ma, mojego męża siostry córcia od roczku nie spała już wogóle w dzień :tak: (Luczynko całkiem jak Twoja Oliwka)

Luczynko a ja nie mogę się doczekać kiedy Ola przestanie spać w dzień, bo zawsze jak gdzieś jedziemy to trzeba kombinować, żeby zachować tą porę drzemki, a tak to problem byłby z głowy.

Madziu uwierz mi - nie wiesz co mowisz :no: ja nie mam ani sekundy dla siebie, bo Oliwia jest bardzo absorbujacym dzieckiem, wogole nie lezy, nie odpoczywa, nie siedzi i nie oglada spokojnie bajek tylko caly czas w biegu a ja wysiadam przy niej :baffled: w takim tempie to powinnam byc chuda jak szpila a mam taka nadwage ze szok :szok::zawstydzona/y::-( to chyba z nerwow (zawsze tak mialam) bo przy niej idzie sie niezle wnerwic :-pmoje Sloneczko :-p:-D a! i moja Oliwia potrafi wstac o 6-7 rano, calyd zien biegac a wieczorem isc spac dopeiro okolo 22 :baffled: wiec docen swoje kochana spiaca coreczke :tak::-)

Luczynko no to już rozumiem czemu zazdrościsz mamom drzemkowiczów. Ola aż tak absorbująca nie jest, potrafi 20 minut siedzieć sama i oglądać książeczki albo zająć się sama klockami albo wkładaniem i wyjmowaniem rzeczy z brudownika albo pralki (to od zawsze jest jej ulubione zajęcie).
Dla mnie drzemka Oli nie jest żadnym wytchnieniem, bo zanim wrócę z pracy już dawno się wyśpi, a zresztą i tak przeważnie śpi na spacerze więc w domu muszę się trochę nagimnastykować, żeby wszystko ogarnąć.
A czas dla siebie mamy po 20, a że chodzimy spać z kurami to mamy go naprawdę niewiele
Dużo siły życzę:-)

reklama
Mam podobnie jak Luczynka tylko,ze moja czasami śpi w dzień.Na działce że oba maluchy ,to troche zmuszałyśmy je do spania koło południa.Póżniej zasypiały jednak dopiero koło 22.

Do góry