reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanko!

A więc jestem z Dąbrowy spod Poznania przeprowadziliśmy sie tu 7 lat temu z Poznania. Uczyłam się w technikum Handlowym ale ciąża zmienila mi plany bo nie była planowana... Szkołę skończyłam w 2kl bez promocji od września tego roku uczę się w LO dla dorosłych,a poza tym siedzę w domu. Chyba jestem z Was najmłodsza bo mam 19 lat... Ale bardzo się cieszę że mam mojego Kacpunia nie wyobrażam sobie, że mogloby go nie być:-). O mężu piszę mąż ale jesteśmy zaręczeni ślub był przełożony przez ciążę a teraz brak funduszy, jesteśmy razem 3,5 roku. Kacpuś to nasze oczko w głowie.

Tuptuś idzie spać między 19 a 20

reklama
Dziś już troszkę mniej piła.Mleko o 23.100 ml. Koło 3 rozwodnione mleko 100 ml. O 6 herbatę. Niedługo następne mleko.

u nas spanie to nadal wróg nr 1 dla Przemka:zawstydzona/y:
drzemka w godzinach 13-15 jest praktrycznie wymuszana,bo choć oczki mu się kleją i nie ma siły na nic nie chce spać. Wieczorem zasypia w miarę bezproblemowo,między 21-22 ale w nocy kilka pobudek to norma i zwykle pół nocy przesypia ze mną.

Trochę płakał,tz budziła sie z łkaniem więc odrazu coś jej dawałam.Śpi różnie.Budzi się między 6 a 7.20 przewaznie.
Aniu u nas drezmka tez nieraz wymuszona.Teraz np.jest śpiąca,marudna,trze oczka .Położyłam się przy niej ,ale ona wstaje.Nieraz zasypia dopiero po 15-16.

Kacper idzie spać 19-20 o 5-6 jest śniadanko troszke pośpimy i potem idzie na drzemkę 12-14 lub 13-15

jak się Malutka budzi z łkaniem to nie dawaj jej od razu pić usiądź przy niej, pogłaszcz po główce jak dajesz to daj smoczka i poczekaj chwilę i się nie odzywaj!! jak to nic nie da to dopiero daj pić bo czasem może coś jej się śnić i dlatego popłakuje a nie że pić by chciała ja tak robilam i było ok

Tak robię.Jednak z głodu jest inny płacz,po tylu miesiącach odrózniam już to.Jeśli nawet dam jej butelkę a niechce pić wyjmuje ja ręką.

reklama
Do góry