reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

ja u Was ze spaniem???
Bo czasem wydaje mi sie ze Jasio jest najstraszniejszym dzieckiem na swiecie pod wzgledem spania...
Dzis wstawalam do niego z 5 razy a jak spal to bardzo niespokojnie...
Juz sie zastanawialam ze moze brzuszek go boli, moze jest przejedzony ale wlasciwie to chyba raczej niemozliwe- kanapke je okolo 19:00, potem sie jeszcze bawi, potem go kapie i daje mu mleko (240ml) ale po tym mleku to n bezposrednio nie zasypia tylko jeszcze w lozeczku buszuje z pol godzinki...
Juz go nawte nie przykrywam ,bo zauwazylam ze jak narzucam na niego nawet najcienszy kocyk to sie jeszcze szybciej budzi... :no: Zimno mu nie jest bo ilekroc do niego wstaje to jest cieplutki. Ale spac przy otwartym oknie troche sie boje... :confused:
W domu zle spal, tu zle spi, pewni jak wyjedziemy na wakacje to tez bedzie kiepsko :-(
Kurcze - zwykle okolo roku dzieci potrafia przespac cala noc, a Jas ani mysli sie zastosowac do wiekszosci :wściekła/y:

reklama
Hmm.. no rzeczywiście dziwne Myszko:baffled: Moze zapytaj lekarza co moze byc przyczyną?

A gdy jest maż to jest tak samo?

raczej tak... Nie wiaze tego wiec z tesknota za tata :baffled:
Owszem - zdarzaja mu sie czasem noce gdy obudzi sie tylko raz (ale to w Gdansku), jednak naleza do rzadkosci...
Dzis wstawalam do Jsia 5 razy... Masakra... :dry::dry:

Jak juz nie wiadomo na co zwalic wine to zwale ja na zeby ;-) Cos tam jakby dolne dwojki wychodzi... Sprobuje mu na noc posmarowac Dentinoxem - mzoe bedzie lepiej...

No ale te zeby musialyby mu wychodzic odkad ma 3 miesiace... Bo przedtem sypial w miare ok :-(

Myszko - u nas mały tez sie budził tyle razy nawet wiecej ale nie wiem jaka była przyczyna - stawialismy na głód, za wysoka tempetratura w pokoiku, ból ząbków i przezycia z danego dnia - lekarz powiedział ze tez nie wie czemu mały nie chce spac.

Ach i bez wzgledu na to ile dawalismy jesc to w nocy nic sie nie poprawiał

Ostatnia edycja:
Zrobiłam eksperyment z moim małym kopaczem i zaczełam go kłasć spać w samym bodziaku. No i nie rozkopuje się! Spanie też mu się ostatnio tak jakby poprawiło. Dzisiaj spał do 7 bez przerwy. A zęby na 100% mu idą, bo się niemilosiernie ślini i wszystko gryzie.

reklama
Do góry