reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

U nas dalej w nocy różnie. czasem obudzi się o 2 i sie wierci nawet jak wypije 120 herbatki to i tak musze robić mleko i jak zje to dalej idzie spać. Czasem obudzi sie dopiro o 5 czasem o 4 różnie ale zawsze kończy się butlą z mlekiem.

reklama
U nas dalej w nocy różnie. czasem obudzi się o 2 i sie wierci nawet jak wypije 120 herbatki to i tak musze robić mleko i jak zje to dalej idzie spać. Czasem obudzi sie dopiro o 5 czasem o 4 różnie ale zawsze kończy się butlą z mlekiem.

To trochę niedobrze :no: Dziecko w tym wieku już nie powinno jeść w nocy - przede wszystkim ze względu na zęby. A smoka używa?

Pierwsza od dawna noc przespana!!!!!
Bardzo zaluje ze dopiero teraz skusilam sie na ten Viburcol no i mam pewnosc ze to jednak zeby :-)
Dalam Jasiowi ten czopek i poszedl spac o 20:30. Ja o 22:00. Obudzilam sie po 2:00 a ten spi... Az sie zaniepokoilam :-) Troszke zaczal cicho stekac to mu dalam wody i spal :tak: Potem wstalam na swoj antybiotyk przed 5:00 i przy okazji Jasiowi tez zrobilam mleko bo zaczal sie wiercic. wypil i spal do 8:00 kiedy to dostal znow wody i spal do 9:30 :-)

Wiem ze dla Was to pewnie nieciekawa noc by byla ale dla mnie po ostatnioch przebojach to naprawde super :-)

Gosiu pewnie że używa smoka. Dzis obudził się ok 4.30 dostał mlika i dalej poszedł spać. W sirpniu idę na urlop więc może się poświęce i się postaramy oduczyć tego żarcia w nocy. Bo teraz to mi szkoda snu.

U nas ostatnio spanie eleganckie pod warunkiem, ze w łóżku rodziców :-( Choć i u nas nie może sobie znaleźć miejsca i zazwyczaj zasypia do góry nogami :-( No i jaki mam spokój, jak się strasznie wierci i jest niespokojny a przytulenie nie pomaga to daję cyca i spokój. To wczesnoranne gotowe mleczko jest super! Aha, mój synus jest strasznym spiochem. Śpi do 10-10:30!!! A ja na urlopie razem z nim :-)

ja sie juz nawet nie wypowiem :-D Przegrywam z kazda z Was :-D
Z tym, ze generalnie jaw dzien nie moge na Jasia narzekac - jest dosyc posluszny, grzeczny i kochany, a takze potrafi ladnie zajmowac sie soba. Ta grzecznosc rekompensuje sobei nocami :dry:

Myszko- super ze lepiej w nocy u was :-) Choć faktycznie do naszych nocek sie nie umywa :sorry2: ale najważniejsze że ty zadowolona no i są postępy :tak:

Hmm.. u nas o nocnym jedzeniu nie ma mowy od bardzo długiego czasu... już nei pamietam jak to jest robić w nocy żarełko :-D nocki super, czasem dopomina sie smoka, wiec sekundowe dojścia do nie go, czasem nawet nie pamietam czy u niego byłam czy nie :-D no ale za to ranny ptaszek, śpi do ok 8-8:30, a co najśmieszniejsze zaczął tak wstawać dzień po moim złożeniu indeksu do dziekanatu :-D bo takto wstawał o 7 ;-) chyba wiedział że muszę sie teraz nawysypiać za wszystkie czasy po masakrycznej sesji :-D normalnie dostałam od skarba godzinkę gratis :-D ale odnośnie smoka... czy myślałyscie już może o jego odstawieniu?? bo ja ostro teraz o tym myślę bo mogę sie temu poświecić bez reszty, skupić tylko na tym, zero uczelnianych obowiązków itd... co prawda jest już tylko typowo do uśnięcia, bez niego usnął może z trzy razy :-( ale i tak jakoś tak już mi zawadza :sorry2:myślałam o odcinaniu po troszeczku co jakiś czas :confused: a wy macie jakieś pomysły?

reklama
Witam mamusie!

Moja córeczka ma 14 miesięcy i zasypia tylko i wyłącznie przy piersi. Dodam, że Mała nie używała i nie używa smoczka, poprostu go nie chce...Znacie jakiś "bezbolesny" sposób aby oduczyć dziecko zasypiania przy piersi? Paulinka budzi sie w nocy na cycusia ok 3 razy, probowałam podawać jej wodę w butelce, kubeczku niekapku ale takie próby kończą się krzykiem :(
Proszę pomozcie!

Do góry