reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

MSTRUGALA4 to daj znać co na to pani dr

Agnieszkakuc23 może to prymitywne co napiszę, ale radziłabym przemywać jej buźkę co jakiś czas wodą przegotowaną (żeby umyć ślinę) i smarować kremem; jeśli ma podrażnione w kącikach ust, to może to zajady - sprzymierzeniec pleśniawek; ja codziennie wieczorem myję niuni buźkę mydełkiem, potem oczywiście nawilżam kremem; a na wyjście na dwór dodatkowo kremem bez wody (jak zimno i wieje)

Ostatnia edycja:
reklama
mamusia 2008 no i bylismy... ogolnie o.k. doktorka zdziwiona ze maja tak fajnie wyglada. hehe. co do kaszlu... mala ma troche gardziolko zaczerwienione. osluchowo czysto. dala flawamed i zyrtec na noc. powiedziala ze jesli nie goraczkuje to antybiotyku nie trzeba. z tym ze jesli kaszel nie minie to trzeba bedzie maje przebadac pod katem krztuscca....

no to super, mam nadzieję, że nic jej nie jest
Nika też w nocy dwa razy zakasłała - też pójdę z tym do lekarza, jak jeszcze zakaszle - a to chyba przez moją głupotę, bo wczoraj dałam jej napić się wody z butelki, która nie jest przecież za ciepła - ale tak chciała...
ostatnim moim odkryciem jest to, żeby nieco podgrzewać sól fizjologiczną przed wpuszczaniem do nosa (tę w ampułkach oczywiście) - jak nalałam sobie tak po 5 kropli - to dopiero poczułam, jakie to zimne

ja majce marimerem zakrapiam ( roztwor wody morskiej ). mam nadzieje ze jej ten kaszel minie i zaden krztusiec z tego nie wyjdzie... jeszcze tego by nam trzeba bylo... niech wiosna przyjdzie to powietrze bedzie inne... mamusia 2008 cos jest chyba w tym powietrzu bo duzo dzieci kaszle...

Iwo ma 4,5 miesiaca wazy 7,800 i mierzy 74cm.Wzrost i waga dziecka nie mowia nic o jego rozwoju.Jesli martwi Cie zbyt duzy lub zbyt niski wzrost czy waga udaj sie do pediatry jesli ze swojego lekarza nie jestes zadowolona udaj sie do innego.Pozdrawiam

reklama
Do góry