reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

wiem, mnie martwila waga mojej corki, ale wszystko z nia w porzadku. ja jestem bardzo szczupla a juliettka urodzila sie majac 2,76 kg.

reklama
wiem, mnie martwila waga mojej corki, ale wszystko z nia w porzadku. ja jestem bardzo szczupla a juliettka urodzila sie majac 2,76 kg.
Ja tez sie troche martwilam bo lekarz powiedzial,ze Marta za malo przybiera, teraz wazy 7kg urodzila sie z waga 3160.Ale moj maz jest chudy a ja szczupla;-)wiec taka jej widocznie uroda.Widze,ze jest zdrowa, wesola itd i wcale nie wyglada na jakas zabiedzona tak w sam raz

Zosia waży ok. 9,5 kg i z ostatniego mierzenia wyszło nam 75 cm.To indywidualna sprawa każdego dziecka ile mierzy i waży.Ja znam przypadek chłopczyka który mając półtora roku waży ok 27 kg! Rodzice tak go na przymus dokarmiali że biedaczek nie ma siły wstać i chodzić.A oni się cieszą że dziecko takie pulchniutkie bo to znaczy że zdrowe(!)Tylko pogratulować mamusi i tatusowi .....Chyba już lepiej żeby szkrabik był zdrowo żywiony a mniejszy.
Gudrun śliczna ta Twoja księżniczka:)

Skakanka, Gudrun nie wiem czy pamiętacie - w lutym urodził się w Szczecinie Kacper - miał 66 cm i ważył 7,13 kg:-) I co Wy na to?;-) Dzieci są najprzeróżniejsze ale wszystkie są słodkie.

tak tak pamietam..widzialam zdjecia..
podziwiam mame tego dzieciaszka..jak ona go urodzila i jak jej sie tam w brzuchu zmiescil..:-)
natura jest niesamowita!!

reklama
Moja Aleńka ma 8,5 mc waży 10,5 i czasami zastanawiam się czy nie zadużo?, ale odchudzać jej nie będę, jak miałą 3-4 miesiące to była niejadkiem i mało przybierała na wadze, a teraz proszę bardzo...:happy2:

Do góry