reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

wiem, mnie martwila waga mojej corki, ale wszystko z nia w porzadku. ja jestem bardzo szczupla a juliettka urodzila sie majac 2,76 kg.

reklama
wiem, mnie martwila waga mojej corki, ale wszystko z nia w porzadku. ja jestem bardzo szczupla a juliettka urodzila sie majac 2,76 kg.
Ja tez sie troche martwilam bo lekarz powiedzial,ze Marta za malo przybiera, teraz wazy 7kg urodzila sie z waga 3160.Ale moj maz jest chudy a ja szczupla;-)wiec taka jej widocznie uroda.Widze,ze jest zdrowa, wesola itd i wcale nie wyglada na jakas zabiedzona tak w sam raz

Zosia waży ok. 9,5 kg i z ostatniego mierzenia wyszło nam 75 cm.To indywidualna sprawa każdego dziecka ile mierzy i waży.Ja znam przypadek chłopczyka który mając półtora roku waży ok 27 kg! Rodzice tak go na przymus dokarmiali że biedaczek nie ma siły wstać i chodzić.A oni się cieszą że dziecko takie pulchniutkie bo to znaczy że zdrowe(!)Tylko pogratulować mamusi i tatusowi .....Chyba już lepiej żeby szkrabik był zdrowo żywiony a mniejszy.
Gudrun śliczna ta Twoja księżniczka:)

Skakanka, Gudrun nie wiem czy pamiętacie - w lutym urodził się w Szczecinie Kacper - miał 66 cm i ważył 7,13 kg:-) I co Wy na to?;-) Dzieci są najprzeróżniejsze ale wszystkie są słodkie.

tak tak pamietam..widzialam zdjecia..
podziwiam mame tego dzieciaszka..jak ona go urodzila i jak jej sie tam w brzuchu zmiescil..:-)
natura jest niesamowita!!

reklama
Moja Aleńka ma 8,5 mc waży 10,5 i czasami zastanawiam się czy nie zadużo?, ale odchudzać jej nie będę, jak miałą 3-4 miesiące to była niejadkiem i mało przybierała na wadze, a teraz proszę bardzo...:happy2:

Do góry