reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

Witam. Mój synek ma już rok i 9 miesięcy . Przy urodzeniu ważył 4630g i mierzył 62 cm. Jak miał 6 tygodni ważył już 7,5 kg i miał 66cm wzrostu. Teraz waży 18 kg i ma 95 cm wzrostu.

reklama
Witam. Mój synek ma już rok i 9 miesięcy . Przy urodzeniu ważył 4630g i mierzył 62 cm. Jak miał 6 tygodni ważył już 7,5 kg i miał 66cm wzrostu. Teraz waży 18 kg i ma 95 cm wzrostu.

No to kawał faceta, ale gruby jest czy nie wygląda na grubaska?
Mój mały też się urodził z wagą 4630 g i długi na 59 cm.
Teraz jest bardzo wysoki. Dokładnie nie wiem ile ma w tej chwili, bo rośnie z dnia na dzień. Ostatnio jak go mierzyłam miał 84 cm.
Możesz mi napisać ile twój Niunio ważył i mierzył na roczek?

Moj Nikodem jak mial 6 miesiecy wazyl 7900g i 73 cm.
Teraz ma 7 miesiecy i wazy 8100g ale nie wiem ile cm ale na poczatku grudnia mamy kolejne miesrzenie i wazenie.

witam dawno niepisałam ostatnio mierzyłam oliwie i troche sie zdziwiłam:confused: oliwia urosła o 3cm czyli ma wzrostu 83 a wagi niesprawdzałam ale widze ze zaczyna dogóry sie wzbijac jest bardzo pogodnym dzieckiem i lubi zabawy nietypowe:-Dza to jak mierzyłam syna konrada to od ostatniego mierzenia urusł tylko 2cm czyli ma 112cm i niedługo swoje 6urodziny:-pwięc bedziemy mieć bal .a to moje pociechy:-)

Załączniki

• ŚWIĘTA I NOWY ROK 016.jpg
    ŚWIĘTA I NOWY ROK 016.jpg
    660,7 KB · Wyświetleń: 95
  • różne 039.jpg
    różne 039.jpg
    621,8 KB · Wyświetleń: 99
Witam...
Mój Kacperek waży 10 kg i mierzy 80 cm , jak chodzimy na szczepienia to doktor mowi ze jest o 5cm większy niz reszta dzieci w tym wieku a waży prawidłowo.

pozdrawiam

reklama
Witamy. Moja Kamilka była ważona ostatnio w wieku równiutko 3 miesiący i przy wzroście ok 60 cm ważyła 5740g. Waga urodzeniowa 3150g i 55 cm. Martwiłam się, że mała słabo przybiera, a i mało je (jest skazowcem na Bebilonie Amino), ale lekarka powiedziała, że najlepiej jak dziecko przybiera ok. 600 g miesięcznie. Szczupłe=zdrowe, za kilka miesięcy mniejsze obciążenie stawów i jest wiele plusów zdrowotnych stopniowego, niegwałtownego przyrostu masy ciała. Także mamy szczypiorków nie zamartwiajcie się:-D Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.:tak: 31 stycznia będzie zaktualizowany pomiar mojej małej żabki-kolejne szczepienie:-)

Do góry