reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

Mamo w boju,
moja coreczka jezdzila Graco Quattro Deluxe od urodzenia przez ponad 2 lata :tak: Z wozka bylam bardzo zadowolona, i gdyby nie najwieksze kolka (mieszkam w gorach i czesc miejsc do spacerow wymaga duzych, pompowanych kol; poza tym zima rowniez latwiej prowadzi sie wozek z takimi kolami) nie mialabym do Graco zadnych zastrzezen :tak:Wkladka dla noworodka jest troche mala i Sara przestala w niej jezdzic ok. 3 mies. zycia, ale spacerowka rozkladana jest na plasko, ruchomy podnozek podnosi sie do gory, przeklada sie budke i znowu mamy gleboki wozek :-):tak::-)
Wielkim plusem jest wlasnie duza, przekladana budka - mozna ja ustawiac tak by jak najlepiej chronila malucha od wiatru i slonca :tak:. Poza tym wozek ma ogromny kosz na zakupy, tacki dla maluszka i rodzicow (idealne miejsca na schowanie portfela, komorki czy innych niezbednych drobiazgow), zegarek, termometr itd.
Spacerowka jest bardzo wygodna, ma duze, rozkladane siedzisko i 2 podnozki - jeden ruchomy, drugi staly.
Wygodnie sie go prowadzi i bardzo szybko sklada i rozklada - doslownie 1 reka :tak:
Niestety zajmuje sporo miejsca w bagazniku i mialam trudnosci zeby spakowac go do bagaznika w duzym samochodzie osobowym (teraz mamy combi, wiec nie byloby problemu).

reklama
witam wszystkie mamy i muszę przyznać, że w końcu znalazłam to co chciałam... miałam straszny dylemat co do wózka Graco Quattro Tour Deluxe, bo z jednej strony wygląda na bardzo funkcjonalny i po okresie wkładu dla noworodka wygląda na fajną spacerówke, ale z drugiej strony spotkałam się z opinią ze często są problemy z kółkami (ze niby odpadają)... Sama przy pierwszejcorci miałam wózek Breakera Baby Acive i nie byłam z niego zadowolona, bo był jak dla mnie ogromny, ale przy kupnie sama nie wiedziałam jak o będzie pózniej wyglądało... teraz na szczescie juz mam w tym wieksze doswiadczenie i chyba faktycznie zdecyduje sie na tego Graco

ale z drugiej strony spotkałam się z opinią ze często są problemy z kółkami (ze niby odpadają)...
Karola, mnie raz, po prawie 2 latach uzytkowania odpadlo kolo, bo zlamala sie jakas oska w srodku (wozek byl naprawde mocno eksploatowany), nie wiem dokladnie, nie znam sie, ale pojechalam do sklepu, w ktorym wozek kupowalam i nieodplatnie sprowadzili mi w ciagu tygodnia komplet nowiutkich, oryginalnych kolek do Graco :tak:

Ja polecam speediego. To nasza trzecia spacerówka i strzał w 10. Super się prowadzi, jest lekki i mały po złożeniu (porównując np. do mojego pierwszego wózka x-adventure). Moja córka, która dotąd odmawiała jazdy w wózkach teraz jeździ bez szemrania:-)

Witam,
my na początku kupiliśmy zestaw VECTOR AT -gondola, spacerówka plus fotelik, generalnie z wózka jestem zadowolona, duża gondola, pompowane koła, ładny, fajny, praktyczny (duży kosz na zakupy), regulowana rączka ale..ciężki, gdy mała przesiadła sie na spacerówke wchodzenie na I pietro z wózkiem przy chorym kręgosłupie stalo sie dla mnie niewykonalne, długo szukałam fajnego wózka i znalazłam BABY DESIGN MINI - jest super! lekki ok.6kg, ma rozkładane oparcie prawie do leżącego, budkę z "szyberdachem" ;), półeczke przy rączce, dosyć spory koszyk jak na te rozmiary wózka, okrycie na nóżki, regulowany podnóżek, regulowany pałąk zabezpieczający ŁATWO SIĘ SKŁADA jednym ruchem ręki, przetestowałam mając w drugiej ręce dziecko, prowadzi się lekko (jedną reką bez wysiłku), koła ma piankowe i dodatkowo jest ładny - my mamy połączenie czerwieni z pomarańczą :). Ja jestem z niego bardzo zadowolona-cały zestaw VECTOR AT poszedł w odstawke, gdybym miała to doświadczenie co dzisiaj w życiu bym nie kupiła dużej spacerówki (pomimo, że ma wiele zalet). aaa dodam, że moja córcia ma troche ponad 9 miesięcy od 2 miesięcy jeździ w nowym wózeczku - jest on dostosowany do dzieci od 6 miesiąca.
Pozdrawiam.

Dziewczyny...doradzcie, bo ja już zgłupiałam od natłoku wózków.Potrzebuję spacerówki:
- solidny- w zasadzie wszędzie ruszamy się z wózkiem i planujemy wkrótce 2 dziecko, więc fajnie by było gdyby dożył do tego momentu
- z pozycją opuszczoną do spania
- z pałąkiem zabezpieczającym i solidnymi pasami( wiercipiętek)
- raczej 4-kołowy( dużo przejść podziemnych ze schodami)
- z ochraniaczem na nóżki
- w miarę szerokie siedzisko
- skrętne koła
- duży kosz na zakupy( codzienne zakupy z maluchem-brak auta)
- cena ludzka, 1500 za wózek to dla mnie dużo za dużo
- raczej miejski
- grubszy materiał na którym siedzi dziecko( nie jestem zwolennikiem tych zupełnie wiotkich)
Niepotrzebne:
- wielkość po złożeniu nie ma znaczenia(niezmotoryzowani)
- waga wózka do wnoszenia nieważna
- tacki i inne bajery na picie
-przekładana rączka, regulowana rączka( i ja i mąż niziołki)
- wyspasiona stylistyka( przedkładam praktycznośc nad estetykę)
- pompowane koła- wystarczą piankowe

Myślałam o chicco CHICCO WÓZEK CT 0.4 WERSJA ZIMOWA + BARIERKA!!! (648782280) - Aukcje internetowe Allegro
Czy któraś z posiadaczek odpowie mi na pytanie czy ten wózek spełniał by owe kryteria. A może ktoś mógłby doradzić coś innego. Pomóżcie dziewczyny, bo już naprawdę głupieje, a trójfunkcyjny po przełożeniu rączki doprowadza mnie do szału i spacery stały się wielką szamotaniną z wózkiem:wściekła/y:

reklama
Saly proponuję kupić zwykła spacerówkę, nie parasolkę skoro Ci nie zalezy na wadze wózka i rozmiarów do składania.
My posiadamy chicco ct 04 od 2,5 roku, jestem z tego wózka bardzo zadowolona, synek neleży do tych większych dzieci obecnie 20 kg waży, wózek jest wytzrymały, ma szerokie siedzisko.
Nie ma przekładanej rączki bo to parasolka, pojemnik na kubeczek i pałąk tzreba dokupić ale to niewielki wydatek.
pojemnik na zakupy tez nie jest za duży.
No i np mojemu mężowi, który wysoki jest ciężko się go pcha bo rączki są nisko, ja mam 167 wzrostu i jak dla mnie to idelna wysokość.
Resztę pozycji na Twojej liście ten wózek spełnia.

Do góry