reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

Dzięki Marto za odpowiedź. Własnie pojemniczki na kubeczki, przekładana rączka czy regulowana to nam niepotrzebne.
Mam jeszcze jedno pytanie: czys skoro kosz na zakupy nie jest za duży da się tam gdzieś przy rączce powiesić siatę żeby za bardzo nie przeszkadza, czy jednak nie???
Gdyby się dało to upewniłaś mnie w wyborze i klikam " kup teraz":tak:

reklama
Cześć jestem tu nowa ale widzę że to forum jest super i dlatego chciałam was poprosić o opinie na temat spacerówki -parasolki.Mam 9 miesięczną córeczkę i z tego co narazie oglądałam to fajny jest CONDOR CIRCLE NAVY HAUCK ,podoba mi się też PEG PEREGO PLIKO P3 , może możecie cosik napisać o nich.:-)

Witam!!! Jestem nowa. Nigdy nie uczestniczyłam w forach. Potrzebuje opinii o wózku firmy Arti Spider: http://www.allegro.pl/item671063950_okazja_wozeczek_spider_firmy_arti_oliwkowy.html. Proszę o jakąś opinie. Czy nadaje się on na wioskę?

Ma ktoras z was spacerówke Chicco model CT 0.4? Zastanawiam sie nad jej kupnem i chcialabym sie dowiedziec czy sie sprawdza. Chodzi mi miedzy innymi o jazde w terenie (las) i czy wogóle oplaca sie kupowac???
url=http://www.maluchy.pl]
li-32639.png
[/url]

przeczytałam caly wątek ale wciąż potrzebuje pomocy....a dokładnie spacerówki dla 9 msc smyka ( teraz jeżdzę w spacerówce od Bartatiny ale jednak jest troche za cieżki i duży :

• ja 170 cm wzrostu, tata 193 więc regulowana wysokość rączki chyba ważna
  • przykrycie na nóżki na zimę
  • rozkładany na płasko / prawie płasko do spania
  • podnoszony podnóżek
  • dość wysoki/szeroki/wytrzymujący wiecej niż 15 kg (Jasio ma 9 mscy a już 11 kg , jest dość wysoki)
  • duża budka chroniąca przed wiatrem
  • do jazdy też po drogach polnych
  • pałąk zabezpieczający
  • nie musi być bardzo lekki, ma być wygodny dla małego na co najmniej 1- 1,5 roku
  • cena -nie za drogi , tak do 800 zł jeśli takie coś jest ...
  • ergonomia
istnieje taka spacerówka ? bo naprawde nie wiem jak szukać, po koleji na allegro sprawdzac w opisie czy ma regulowaną rączkę i się dobrze rozkłada ...może ktoś ma coś podobnego i rzuci mi nazwe, jak macie pomysły na droższe wózki to też poprosze ,może poszukam używanej

Ostatnia edycja:
Witam. Dość dużo tych wymagań;) Postaram się w miarę możliwości opisać kilka wózków w tych kryteriach, które znam:) Od razu napiszę, że praktycznie wszystkie spacerówki są do 15 kg, jest to odgórnie narzucone przez UE na producentów i musza oni tego przestrzegać, co nie znaczy że wózek wytrzymuję tylko te 15 kg, bo zazwyczaj wytrzymuja o wiele więcej. Opisuje praktycznie już samę wózki parasolki czyli z kołami piankowymi i troche mniejszymi niż w wózkach normalnych 3-funkcyjnych, jednak jeśli chodzi o inwestycję na przyszłość to wydaje mi się, że jest to optymalny wybór.
Zaczynamy:)
Maclaren XLR- posiada regulację rączek, przykrycie na nóżki także w komplecie razem z taką wkładką pod dziecko, możliwość dokupienia śpiworka na zimę, regulowany podnóżek i rozkładany na płasko( w USA i WB używany już od urodzenia), wysoki i najszerszy ze wszystkich wózków o których będę pisał, duża budka z możliwością prakrtycznie całkowitego zasłonięcia dziecka( bardzo fajny system, budka normalnie zakrywa część dziecka, po rozpięciu suwaka budka się wydłuża i dziecko jest praktycznie cąłkowicie zasłonięte), kółka jak na spacerówkę duże, waga 7.4 kg. Folia przeciwdeszczowa w komplecie. Barierki nie ma, ale można dokupić uniwersalną za 40-50 zł. Jeśli chodzi o cenę to jest dość drogi, nowa kolekcja gdiześ tak 1550 zł.
Maclaren XT- w opisie praktycznie taki sam jak ten wyżej;) nie ma tylko okrycia na nóżki i tej wkładki, śpiworek można dokupić. Jest też troszkę węższy, ale za to lżejszy, waży 6.8 kg. Rączki ma dość wysoko, posiadam taki właśnie wózeczek i po wyciągnięciu rączek dobrze się prowadzi, mam 190 cm wzrostu. Trochę tańszy, około 1000 zł.
Peg perego Pliko P3- regulacja rączek jest, okrycie na nózki także posiada;), rozkłada się tez na płasko i ma regulowany podnóżek, budke ma troche mniejszą niż w maclarenach, ale za to barierkę ma w komplecie;) Kóła podobnej wielkości co w maclarenach jednak troche węższe, jeśli chodzi o ogólna szerokość wózka zbliżona do maclarena xlr. folia przeciwdeszczowa w komplecie. Cena od 1200 zł, starsze modele tańsze, ale ciężko je dostać.
Te trzy modele są bardzo popularne i solidne, maclaren na swoje produkty daje dożywotnią gwarancję nawet:) jeśli chodzi o peg perego także praktycznie bezawaryjny. Cena zapewne może trochę odstraszać, troche tańsze zamienniki mogą być np z Baby designa, albo espiro, odpowiednio model Baby design rider i Espiro city, activ, ale jakość i wykonanie tych wózków jest już troszke niższych lotów. Jeśli chciałabyś dokładne szerokości poszczególnych wózków w środku, mógłbym to sprawdzić, jeśli chcesz jakieś szersze opisy wózków Espiro i Baby design to napisz.

Pozdrawiam.

reklama
baaardzo dziękuje za profesjonalną odpowiedż :) wymagania wiem , duże , może troche je zmodyfikuje -w sumie chodzi o to żeby było dziecku wygodnie i ciepło na spacerze zimą (bede kupowała pewnie za 1-2 msce) i miał jak spac jak zaśnie ,nie tylko na asfalcie ale na różnych drogach,

• pałąk czy tacka czy śpiworek na nóżki skoro mozna dokupić to nieistotne
  • jak bedzie nam obu pasowała wysokosc to regulacja tez niepotrzebna
  • te >15 kg to mam nadzieje na wyrost , dzidzius może zwolni tempo wzrostu ..
  • koła - jeśli te zwykłe małe kółka jakoś sobie radzą na wertepach to tęz nie musze mieć jakichś specjalnych

No własnie o Maclarenie i PEg Perego to słyszałam że bardzo solidne (i jeszcze dożywotnia gwarancja! ), faktycznie droższe prawie 3x od tych odpowiedników, najwyzej jak sie zdecyduje to poszukam używanych
Sprawdziłam parametry tych tańszych i one chyba nie ma regu. rączki - albo w opisach nie znalazłam (opisy i wymiary już sobie sprawdze, same modele mi wystarczą , to i tak duża : ).
Domyślam sie że te tańsze to napewno będa odpowienio gorszej jakośći, ale jeszcze poczytam opinie o konkrenych modelach.
Zastanawiam sie jeszcze czy kupowac wózek typu parasolka czy taka zwykła spacerówke z pełną raczką - bo naczytałam sie ze parasolki to dla starszych dzieci i najlepiej na krótkie dystanse bo nie mają odpowiedniego podparcia na plecki. Jak taka parasolka większa jest ok to poszukam coś wśród tych polecanch :), przynajmniej nie bedzie trzeba za jakiś czas kupowac parasolki! ( czy dobrze rozumiem ze te z pełną rączką,składane na płasko to najczesciej wózki trzyfunkcyjne ?)

Ostatnia edycja:
Do góry