reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

Oglądałam Maclareny wsadziłam mojego malucha i klops :-( źle mi sie prowadziło (za wysoki) ja mam 165 cm wzrostu poza tym leciał do tyłu i wydał mi się niestabilny - ale to tylko moja opinia. Spotkałam na ulicy mamę prowadząca bardzo fajny wózeczek Zooper pogadałyśmy o zaletach itp. Zmieniała spacerówki 3 razy aż w końcu trafila na ten wózio. W sklepie pojeździłam z małym, poza tym duża budka, kosz, moskitiera tylko inaczej się składa niż parasolki ale ogólnie zajmuje mało miejsca w bagażniku.
Zdecydowaliśmy sie na taki wózeczek zooper.pl - Waltz
na razie jeździmy nim m-ąc
jest lekki, zwrotny, na mój wzrost idealny co dalej zobaczymy
pozdrawiamy :-)

reklama
Ja każdej mamie polecam tą spacerówke sama jej używam i we wszystkich wymogów moih się sprawdziła-lekko sie prowadzi,nie jest ciężki,duży kosz,siedzisko super rwgulowane,jest bezpieczną spacerówka godna polecenia jedyny mały mankament no ale to jak w każdym wózku ma rączke tą co dziecko się opiera i ona jest obłożona taka usztywnioną pianką nie wiem jak to nazwać że dziecko może to opkopać i niestety może się co nieco pourywać ale nie jest tak żle ja pisze o tym bo to różne mamusie są wybredne:-pu mnie nie jest to zniszczone ale na wszelki wypadek pisze a tak to w 100% mi się sprawdza aaaaaaa i niedrogi co też ważne:tak:gdybym miała kupować na 100% bym kupiłą tą samą spacerówka ps.ja mam ten granatowy co też się nie brudzi:-);-):tak:
CONECO FLASH SPACERÓWKA +KONKRETNE GRATISY OD SS (612015582) - Aukcje internetowe Allegro

Ja używam spacerówkę Inglesina Trip i jestem z niej zadowolona choć na lotnisku zniszczono mi element pasów i teraz muszę to reklamować. Mój mąż narzeka że rączki są za wysoko umocowane ale dla mnie to nie jest problemem. Jest to moim zdaniem idealny wózek dla osób które dużo podróżują i często przemieszcaja się po dużym mieście co związane jest z używaniem komunikacji publicznej. Wcześniej miałam wózek Jane Carera Pro i porównujac oba wózki stwierdzam ze jeżeli chodzi o jakość i komfort dla dziecka to Jane jest lepszy ale niestety zbyt duży i ciężki jak dla często przemieszczającej się mamy mieszakjacej w prawie 3 mln mieście

Ja mam Graco Mosaic i bardo sobie xchwalę.....moje 3 koleżanki też-jeżdżę już pól roku a wóżke wygląda jak nowy-jest lekii , zwrotny i rozkałda się całkiem na płasko-z kółkami nie się nie dzieje -zimą też sie super sprawdził

Ostatnia edycja:
ja tez jestem na etapie poszukiwania spacerówki - myślałam o x-landerze ale XQ - ale niestety nie mogę sie o nich wypowiedziec :-(
a czy spotkał się ktoś z takim wózeczkiem?

Wózek spacerowy Abc Design Astro kol.Zebu Stripe (607290516) - Aukcje internetowe Allegro

będę wdzięczna za każdą opinię :tak:

Odradzał bym oba.Pierwszym dość dużym minusem jak dla mnie jest to, że oba wózki mają spacerówki kubełkowe, zamiast opuszczania pleców do pozycji leżącej w tym systemie przekręca się całą spacerówkę, czyli dziecko jest praktycznie cały czas w tej samej pozycji. Kolejnym minusem w XQ według mnie jest to, że mimo systemu wypinania spacerówki ze stelaża w całości( czyli bez konieczności rozpinania zamków, wypinania napów i takie tam) nie da się jej montować w obie strony, taką opcję posiada model ABC Astro, chociaż w sumie dla starszego dziecka jest to mało potrzebne. Co do Astro mogę także powiedzieć, że jest dość awaryjny, cała linia Astro i Rodeo ma kilka wad, które po jkaimś czasie wychodzą podczas użytkowania, największym problemem jest to, że kółka tylne mają tendencję do wypinania sie podczas jazdy, spotkałem się także z uszkodzonym systemem regulacji położenia spacerówki i kilkoma mniejszymi problemami. O awaryjności XQ niestety nic napisać nie mogę ponieważ z takowymi sie nie spotykałem, co nie znaczy, że nie są bezawaryjne:p. Jeśli to co napisałem wyżej nie stanowi problemu ( w co wątpie) to plusem napewno jest system składania się wóżków i oczywiście ich waga, która jak na wózek takiej wielkości jest bardzo mała ( piankowe kółka, rama z tego co pamiętam aluminiowa to wszystko mocno obniża wagę wózków), fajna opcje ma także model XQ jeśli chodzi o regulacje położenia rączki, w wózkach jest to system regulacji na długość albo na wysokość, w tym modelu jest to połączone z czym jak dotąd się jeszcze nie spotkałem. W sumie z dwojga złego lepsza wydaje sie spacerówka X- landera.

Pozdrawiam

pielgrzym - dziękuję :tak: z obu zrezygnowałam i zawiesiłam oko na tych dwóch:

..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: LAMBDA spacerowy 2009
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: PLIKO SWITCH - 2009 przekładane siedzisko przód/tył

muszę coś w końcu wybrać, niby moja córcia jeszcze w gondolce jeździ, ale już zaczyna głowę do góry dźwigać, więc sądzę, że w okolicach lipca przesiądziemy się na spacerówkę :tak:
tak jak o peg perego słyszałam pozytywne opinie tak o teutonii nic nie znalazłam :-( bardziej skłaniałabym się do teutonii gdyż w peg perego rączka i kółka nie do końca mi pasują :-(

CONECO FLASH SPACERÓWKA : Polecam za niewielką cenę naprawdę fajny wózeczek, super się prowadzi, ma ocieplacz na nóżki, duży koszyk na zakupy i co dla mnie ważne regulowane siedzenie od pozycji leżącej.

Speedi...różne opinie a ja polecam. Nie przestraszyła mnie otwarta spacerówka zwłaszcza przy zimowym użytkowaniu. Wbrew pozorom, ciepły, oryginalny śpiworek i niuńka wcale nie zmarzła. Pałąk można bez problemów dokupić. Lekko się prowadzi i co najważniejsze jest to największa spacerówka. "Za" przemawia rónież waga wózka w stosunku do wielkości.
Na drugim miejscu jest X-lander (odpadł właśnie ze względu na wagę - mieszkamy na 4 pietrze)

reklama
proszę o opinie nt wózka

grco quattro tour de lux

próbowałam znalec w tym wątku info o tym wózu, ale za dużo stron:biggrin2:
z góry dziękuje:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry