reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

Ja również jestem takim zainteresowana ale zobacz może Peg Perego ARIA! Ma bardzo dobre opinie na różnych forach! Ja zastanawiam się między Arią a Maclarenem ale to będzie nasz drugi wózio bo mam już Mutsy! Chcemy małej na roczek kupić ..ale jeszcze troszkę czasu...jak narazie bardziej do Arii jestem przekonana..

reklama

ja 170 cm wzrostu, tata 193 więc regulowana wysokość rączki chyba ważna

Maclaren - ja mam 175 i ten wózek jest dla mnie ok
  • przykrycie na nóżki na zimę
Do maclarena trzeba dokupić
  • rozkładany na płasko / prawie płasko do spania
Rozkłada się na płasko
  • podnoszony podnóżek
Podnosi się
  • dość wysoki/szeroki/wytrzymujący wiecej niż 15 kg (Jasio ma 9 mscy a już 11 kg , jest dość wysoki)
przeznaczone sa dla dzieci do 29kg
  • duża budka chroniąca przed wiatrem
Budka dodatkowo się rozkłada
  • do jazdy też po drogach polnych
jeżdizłam i mimo małych kółek dobrze się prowadzi
  • pałąk zabezpieczający
trzeba dokupić kosztuje 40zł
  • nie musi być bardzo lekki, ma być wygodny dla małego na co najmniej 1- 1,5 roku
jest lekii wazą ok 6-7kg
  • cena -nie za drogi , tak do 800 zł jeśli takie coś jest ...
No niestety im sie podrożało ja kupiłam za 800zł ale teraz sa xt za około 1100zł

istnieje taka spacerówka ? bo naprawde nie wiem jak szukać:no:, po koleji na allegro sprawdzac w opisie czy ma regulowaną rączkę i się dobrze rozkłada ...może ktoś ma coś podobnego i rzuci mi nazwe, jak macie pomysły na droższe wózki to też poprosze ,może poszukam używanej

....

Sprawdziłam parametry tych tańszych i one chyba nie ma regu. rączki - albo w opisach nie znalazłam (opisy i wymiary już sobie sprawdze, same modele mi wystarczą , to i tak duża : ).
Domyślam sie że te tańsze to napewno będa odpowienio gorszej jakośći, ale jeszcze poczytam opinie o konkrenych modelach.
Zastanawiam sie jeszcze czy kupowac wózek typu parasolka czy taka zwykła spacerówke z pełną raczką - bo naczytałam sie ze parasolki to dla starszych dzieci i najlepiej na krótkie dystanse bo nie mają odpowiedniego podparcia na plecki. Jak taka parasolka większa jest ok to poszukam coś wśród tych polecanch :), przynajmniej nie bedzie trzeba za jakiś czas kupowac parasolki! ( czy dobrze rozumiem ze te z pełną rączką,składane na płasko to najczesciej wózki trzyfunkcyjne ?)

Z tego co pamiętam regulacja rączki jest w modelu Espiro Jet. Ja swoją córkę w spacerówce maclarena zacząłem wozić mniej więcej jak kończyła roczek, w sumie nigdy na dłuższe trasy się nie wybieraliśmy, ale słyszałem o nim praktycznie same pochwały;) Jeśli chodzi o rączkę pełną, to masz rację zazwyczaj sa to wózki trójfunkcyjne, a co za tym idzie, dość duże i cięższę od spacerówek, a tak jak pisąłem wcześniej modele xt i xlr z maclarena plecy mają rozkładane także praktycznie na płasko( model xlr można nawet podciągnąć pod wózek trójfunkcyjny ponieważ jest możliwość zamontowania na nim gondoli i fotelika:)
Co do tego ciężaru, który został podany wyżej czyli 29 kilogramów, nie jest to norma w UE tylko w USA i oficjalnie u Nas prawie wszystkie wózki są do 15 kg, jeśli producent podczas reklamacji stwierdzi, że wózkiem jeździło dziecko cięższe może takowej nie uznać. W praktyce jednak nic to praktycznie nie oznacza, bo nikt mi dziecka ważyć nie będzie:p

Pozdrawiam.

Witajcie i pomóżcie;)
Potrzebuję zasięgnąć informacji na temat wózia pt.Baby boo-Spider solo.Jestem na kupnie jakiejś b.lekkiej spacerówki dla mojego 2latka.Przeprowadzilismy się z Krakowa na"podkrakowskie wsie",skąd do miasta kursują tylko busy...
w związku z czym przydałaby się taka lekka i niezbyt duża parasolka,z którą mogłabym wpakować się do busa;-)
Ten Spider Solo tak właśnie wygląda+b.przystępna cena(zważywszy,że ten wózio miałby być tylko na 1 rok).Bardzo Was proszę o opinie i info na temat tego wózka.
Pozdrawiam!!!

Witam wszystkie koleżanki - z czystym sumieniem mogę polecić wózeczki ABC Design lub MACLAREN - niedawno z meżem kupiliśmy i powiem szczerze jestem pod wrażeniem - wcześniej (przy pierwszym dziecku) mieliśmy wózeczek BEBE CONFORT - ale bardzo się rozczarowałam.
Sczerze mówiąc dopiero teraz widzę róznicę - kupiliśmy wózek ABC Design model 4TEC - i jest wprost fenomenalny - idealnie się prowadzi, jest solidnie wykonany - poprosu nie ma się do czego przyczepić - Polecam wszystkim
Największy wybór ABC Design - mają w sklepie internetowym LITTLEBABY.PL - ceny też fenomenalne - zupełnie nie opłaca się kupować w sklepach stacjonarnych - mają też duży wybór innych wózków oraz akcesoriów dziecięcych. Także mój typ to ABC Design a jeżeli chodzi o lekkie i wytrzymałe spacerówki to MACLAREN

ja moge polecić spacerówke firmy baby design espiro wszystkie koła są podwójne(przednie obrotowe), co ułatwia spacery po naszych dziurawych chodnikach,jest osłonka na nóżki-ala spiworek , z tyłu kilka przydatnych kieszonek-pulpit na którym sie znajdują mozna zdjąć w cieplnejsze dni,bardzo fajna rzeczą jest uchwyt do przenoszeni i miejsce na butelke,kubeczek itp.
mój brzdąc skończy zaraz 9mies,mieszkamy na 3 pietrze i bez problemu daje radę z niego zejść trzymajac w jednym reku szkraba a w drugim wózek
http://allegro.pl/item742345250_wozek_baby_design_espiro_city_09_w_wa_wys_0zl.html

Ostatnia edycja:
Witam. Proszęo szczere opinie na temat wózka hauck shopper 6.znalazłam go na allegro za 159 zł razem z folią i okryciem na nóżki i chciałabym go kupić ale czy warto? wg opisu jest ok tylko czy dziecko nie będzie miało za krótkiego siedzenia, jak z kółkami na nasze polskie drogi i czy dla wysokiej osoby 178 ten wózek będzie dobry? chętnie bym go obejrzała na żywo ale w sklepach go praktycznie nie mają. Proszę o radę. ps. myślę też nad wózkiem mamtu elperro - który lepszy i czy warto któryś kupić bo chcę coś niedrogiego do 200 zł z rozkładanym siedzeniem do spania i okryciem na nóżki oraz wysoką rączką. Dzięki z góry za odp. Dodam, że mam obecnie wózek Baby Smart Design 3 w 1 i byłam z niego zadowolona ale chcę troszkę lżejszy.

Sprawa jest już nieaktualna,ponieważ kupiłam wózek ramatti coral.Wycofuję poprzednie pytania,co do tego spider'a:)Dzięki,pozdrawiam!

reklama
Parasolki nie słuza tylko starszym dzieciom,jezeli posadzisz w niej dziecko i bedzie dobra,wygodna i uznasz ze bezpieczna to mozesz prowadzic w niej młodsze dziecko. Co do Maclarena to rzeczywiscie zarówno parasolki jak i spacerówki sa solidne.

Do góry