reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

a ja dzis zrobiłam kostke kokosowa ::))))))))))
kupilam ciasto "murzynek" upiekłam pozniej pokroiłam na kawałki optaczałam w polewie i wiórkach kokosowych :) zabrakło polewy to czekolade rozpusciłam i tez ok :) wiec wyzerka na wieczór gotowa :)
Zobacz załącznik 252634

Ślina aż do pasa:-Dmniaaaaam

Mi pozostają pierniczki z BIEDRONKI *
:-(jeszcze muszę poczekać na przysmaki ...

* z Biedronki bo jako jedyna robi bez mleka i jaj i mogę zapchać gębe jak mam ochotę na słodkie.Amen

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a ja zrobiłam pycha ciasto bounty :tak:
zaraz postaram się wkleić fotkę jeśli uda sę bezpośrednio z aparatu

ciasto:
1szkl.mąki,
1szkl cukru,
1/2 kostki margaryny
4 jaja
2 opakowania budyniu karmelowego
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
jeśli ktoś woli ciasto czekoladowe to zmiast 2 budyniów dodać jeden budyń i 2 łyżki kakao

margarynę rozpuścić na małym ogniu, oddzielić żółtka od białek, i zmiksoawć z cukrem(żółtka oczywiście) dolać do przestudzonej margaryny i zmiksować na puszystą masę.

Do masy stopniowo wsypać mąkę z proszkiem i budyniami,. Białka ubić na pianę i powli wuymieszać z kremem.
przekładamy do formy i pieczemy ok 30 -35 min w 180st. na średniej wielkości blasze

krem:
gotujemy 1 budyń karmelowy , do niego wrzucamy pół kostki margaryny, miksujemy i dodajemy paczkę wiórków kokosowych , dosładzamy najlepiej dużo (ja proponuję dodać troszkę alkoholu żeby nie było za mdłe ale ja nie dodawałam i jes ok)

przecinamy wystudzone ciasto na pół i przekładamy kremem.
na wierzch najlepiej zrobić polewę kakaową.
wstawić do lodówki na kilka godzin i posypać wiórkami kokosowymi
FINITO

Załączniki

• DSC04664.jpg
    DSC04664.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
a ja zrobiłam pycha ciasto bounty :tak:
zaraz postaram się wkleić fotkę jeśli uda sę bezpośrednio z aparatu
zdjecie? daj przepis lepiej :)

a wlasnie zbliżają sie moje urodziny i meza i chce zaprosic bliskich znajomych... musze cos zrobic do zarcia ;] moze macie jakies szybkie nie kosztowne przepisy na przekąski, sałatki itp ? :)

Kasiiula, Kamcia - ale mi narobiłyście smaku na wasze ciasta. :tak:

Kilolek - pisałaś jakiś czas temu o twoim sposobie na panierkę (z musztardą i ziołami prowansalskimi). Wypróbowałam - kotlety wyszły super. Dzięki :tak:

Kasiiula, dziś na obiad byly twoje pseudgołąbki... mmmmm, smakooowe :D
ale nastepnym razem dam troche wiecej ryzu ;)

poza tym zrobilam chatke puchatka, łoj to dopiero pyszna jazda bez trzymanki, poczestowalam sąsiadke i ta prawie odleciała hehe :D ale cos nie skumala techniki produkcji wobec czego przy nastepnej "budowie" bedzie mi asystowala :-D
Oto foto:
chatka.jpg

reklama
Kasiiula, dziś na obiad byly twoje pseudgołąbki... mmmmm, smakooowe :D
ale nastepnym razem dam troche wiecej ryzu ;)

poza tym zrobilam chatke puchatka, łoj to dopiero pyszna jazda bez trzymanki, poczestowalam sąsiadke i ta prawie odleciała hehe :D ale cos nie skumala techniki produkcji wobec czego przy nastepnej "budowie" bedzie mi asystowala :-D
Oto foto:
Zobacz załącznik 253375

Po co zagladałam na koniec dnia ,no po co buuuuuuuu.Uwielbiam chatke puchatka mniam :(((((((((

Do góry