reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
Kasiiula, Kamcia - ale mi narobiłyście smaku na wasze ciasta. :tak:

Kilolek - pisałaś jakiś czas temu o twoim sposobie na panierkę (z musztardą i ziołami prowansalskimi). Wypróbowałam - kotlety wyszły super. Dzięki :tak:
prosze bardzo, cieszę się że smakowalo

Wyjątkowaona trzeba było rozdziabać calkiem te golabi, poddusić, wrzucić pomidory i kukurydze i cos na kształt chili by wyszlo :d
 
cos takiego zeby tak wyszły Zobacz załącznik 252008 robie mniejsze zeby jeden byl na 2 gryzy i takie zgrabniejsze wygladaja haha :p nei wiem czy juz wiesz ocb mi ;)

a co to?? jak kokiety to w co są zawinięte???

dziewczyny szukam i szukam tej panierki z musztarda kilolka i nie mogę znaleźć podały byście mi przepis?? plisss:-):-):-):-)
a tak w ogólę jak widzę co robicie to ślinka do pasa mi cieknie
a ja że tylko korzystam i korzystam z waszych przepisów zaraz coś od siebie dodam :-):-):-):-)
 
a co to?? jak kokiety to w co są zawinięte???

dziewczyny szukam i szukam tej panierki z musztarda kilolka i nie mogę znaleźć podały byście mi przepis?? plisss:-):-):-):-)
a tak w ogólę jak widzę co robicie to ślinka do pasa mi cieknie
a ja że tylko korzystam i korzystam z waszych przepisów zaraz coś od siebie dodam :-):-):-):-)
aga ja robie czesto do barszczu czerwonego <jutro wlasnie bede robila> mieso mielone pol kilo przyprawiam jak na kotlety i zawijam w ciasto francuskie < w biedronce op za niecałe 3 zł> i pieke okolo 20 minut w piekarniku
 
torcik z polewą truskawkową

100 g pokruszonych bezów
450 ml śmietaki kremówki
150g posiekanych prażonych orzechów laskowych
1 łyżeczka kakao

polewa truskawkowa

225g świeżych lub mrożonych truskawek
2 łyżki cukru pudru
sok z 1/2 cytryny

tortownice wykładamy papierem o piecz. połowę pokruszonych bezów wysypujemy na dno

śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy orzechy oraz 2/3 pozostaych bezów
masę dajemy na spód bezików

wierzch posypujemy pozostałymi bezami

wsadzamy na 10-12 godzin do zamrażarki

polewa

owoce przetrzeć prez sito i utrzeć z cure i okiem z cytryny

zmrożony torcik posypujemy kakao i przed podaniem polewamy polewą :-)

bezy

4 białka
225g (szkl) cukru

miksujemy na sztywno
piekarnik rozgrzewamy do 130 stopni pieczemy ok 2 godziny


pyszne to jest:-):-):-):-) i biorąc pod uwagę fakt że truskawki juz są więc też i na czasie:-):-)
 
reklama
Do góry