reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
Kasiiula, Kamcia - ale mi narobiłyście smaku na wasze ciasta. :tak:

Kilolek - pisałaś jakiś czas temu o twoim sposobie na panierkę (z musztardą i ziołami prowansalskimi). Wypróbowałam - kotlety wyszły super. Dzięki :tak:
prosze bardzo, cieszę się że smakowalo

Wyjątkowaona trzeba było rozdziabać calkiem te golabi, poddusić, wrzucić pomidory i kukurydze i cos na kształt chili by wyszlo :d
 
cos takiego zeby tak wyszły Zobacz załącznik 252008 robie mniejsze zeby jeden byl na 2 gryzy i takie zgrabniejsze wygladaja haha :p nei wiem czy juz wiesz ocb mi ;)

a co to?? jak kokiety to w co są zawinięte???

dziewczyny szukam i szukam tej panierki z musztarda kilolka i nie mogę znaleźć podały byście mi przepis?? plisss:-):-):-):-)
a tak w ogólę jak widzę co robicie to ślinka do pasa mi cieknie
a ja że tylko korzystam i korzystam z waszych przepisów zaraz coś od siebie dodam :-):-):-):-)
 
a co to?? jak kokiety to w co są zawinięte???

dziewczyny szukam i szukam tej panierki z musztarda kilolka i nie mogę znaleźć podały byście mi przepis?? plisss:-):-):-):-)
a tak w ogólę jak widzę co robicie to ślinka do pasa mi cieknie
a ja że tylko korzystam i korzystam z waszych przepisów zaraz coś od siebie dodam :-):-):-):-)
aga ja robie czesto do barszczu czerwonego <jutro wlasnie bede robila> mieso mielone pol kilo przyprawiam jak na kotlety i zawijam w ciasto francuskie < w biedronce op za niecałe 3 zł> i pieke okolo 20 minut w piekarniku
 
torcik z polewą truskawkową

100 g pokruszonych bezów
450 ml śmietaki kremówki
150g posiekanych prażonych orzechów laskowych
1 łyżeczka kakao

polewa truskawkowa

225g świeżych lub mrożonych truskawek
2 łyżki cukru pudru
sok z 1/2 cytryny

tortownice wykładamy papierem o piecz. połowę pokruszonych bezów wysypujemy na dno

śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy orzechy oraz 2/3 pozostaych bezów
masę dajemy na spód bezików

wierzch posypujemy pozostałymi bezami

wsadzamy na 10-12 godzin do zamrażarki

polewa

owoce przetrzeć prez sito i utrzeć z cure i okiem z cytryny

zmrożony torcik posypujemy kakao i przed podaniem polewamy polewą :-)

bezy

4 białka
225g (szkl) cukru

miksujemy na sztywno
piekarnik rozgrzewamy do 130 stopni pieczemy ok 2 godziny


pyszne to jest:-):-):-):-) i biorąc pod uwagę fakt że truskawki juz są więc też i na czasie:-):-)
 
reklama
Do góry