reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
Ja robię normalne naleśniki, do środka farsz (np. podsmazona kapusta + pieczarki), składamz każdej strony , panieruję, obsmażam na złoto i gotowe :)

Proszę o przepis na krokiety ( z mięsem lub z kapustą ). Nigdy nie robiłam :zawstydzona/y:
najpierw gotuje kapuste , potem kroję w kosteczkę cebulę i wrzucam na głęboką patelnię żeby się zarumieniła , ugotowaną kapustę na sitko i potem wygniatam , następnie przeciskam przez praskę ( muszę w końcu przywieść sobie maszynke) i wrzucam do cebulki , to wszystko razem mieszam ,przyprawiam vegetą i pieprzem , potem robię naleśniki i zawijam, jak zostanie mi naleśników to robię z pieczarkami i żółtym serem
mój znajomy robi też parówki w cieście :
zawija parówkę w plaster sera , potem w naleśnika , na koniec zamacza w cieście naleśnikowym i smaży na patelni :)

Gołąbki "bez zawijania"
przepis z neta ale zmieniłam troche po swojemu

1kg miesa mielonego
ok. 1kg kapusty białej
2 woreczki ryzu
2 cebule
3 jajka
czosnek
przyprawy
bulka tarta
koncentrat pomidorowy
....
kapuste siatkujemy DROBNIUTKO <dobrze ze mam robota kuchennego ;-)> dodajemy mieso jajka, ryz podgotowany na sypko, posiatkowana cebule no i przyporawy wszystko mieszamy dokladnei aby ładnei sie połączyło ... formujemy kotleciki maczamy w bułce i na patelnie ... obsmazone do garnuszka. W 2 garnku zrobiłam taki sosik ... woda kostki rosołowe + koncentrat pozniej zagesciłam i zalałam tym kotlety w garnku i niby mialo to sie gotowac jednak ja szybko przelozyłam do naczynia i do piekarnika wsadizlam bo mialam wrazenie ze sie przypala z dolu ... w piekarniku z 20-30 min i pychaaaaaaaaaaaa :) wychodzi bardzo duzo wiec jak ktos ma mniejsza rodzine mozna polowe mniej skladnikow robic ;-)

kaśka a ty to do ziemniaków robisz? bo ja to dzisiaj zrobiłam i to bardziej kotlety mielone niż gołąbki :-) ale bardzo dobre
ja to zrobiłam z 1/2 porcji i też wyszło mnóstwo:-)

Do tych zbulwersowanych mam co uwierzyły:Nie byłam z Igorkiem w Mc Donaldzie z okazji dnia dziecka,lodów też nie daję:-D:-D:-D

Ale byłam dziś świadkiem jak mamusia(gruba beka) dawala dziecku frytki i kawalki kebaba.Dziecko miało góra 1.5 roku.

reklama
Do góry