D
dziunka24.
Gość
occhhh to sorki, nie sądziłam że możecie tak pomyśleć...już poprawiam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
sernik na zimno z galaretek, rafaello z herbatników i budyniu no i znalazlam takie kuleczki co mam w planach na dniach zrobic Ciąża - Poród - objawy ciąży, badania ciąży, etapy ciąży - Kulki RafaelloCzy macie jakies przepisy na ciasto bez pieczenia?
przepis na szybki serniczek na zimno pycha
5 rożnych galaretek
2 serki waniliowe po 400g (Danio ma takie większe opakowania i taniej wychodzi wczoraj przejrzałam i przeliczyłam wszystkie serki w sklepie hehe
biszkopty
galaretki rozrabiamy z 375ml wody (półtorej szklanki) a nie jak na opakowaniu 500 ml do dwóch gdy rozrobimy dodajemy po jednym serku i mieszamy galaretki mogą być ciepłe nic się nie zważy ale trzeba intensywnie mieszając polecam takie mieszadełko do sosów bardzo szybko konsystencja będzie miała kolorek mleczny ... ja robiłam w tortownicy ale można również jakimś naczyniu jak węższe to wyższe ale tortownica standardowa jest na styk hehe... na dno biszkopty można bez ale zawsze to coś innego i zalewamy jedna galaretka trochę i czekamy aż stężeje trzeba patrzeć bo często tortownice przepuszczają i wycieka galaretka gdy "zaklei" dno tortownicy jedna warstwa galaretki wlewamy jedna warstwę z serkiem i czekamy aż stężeje następnie sama galaretkę później znów z serkiem i na gore galaretkę... ja osobiście zrobiłam odrazu wszystkie galaretki i lezaly na wierzchu pozniej wlewalam juz zimne i maz do zamrazarki wsadzal i szybko sie zrobiło ale naprawde polecam co do kolorkow mozna sobie poukladac i pokombinowac
ja robię krakersy lub herbatniki (zależy co mi w ręce wpadnie) z kremem do karpatki , pychota
i jeszcze powiedz,ze jedzac takie pysznosci nie tyjesz, a moze nawet tracisz ciazowe kilogramy
yhy ))Kasiiula - to moze tu? W kwestii dan dla doroslych?