reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
Czy macie jakies przepisy na ciasto bez pieczenia?
sernik na zimno z galaretek, rafaello z herbatników i budyniu no i znalazlam takie kuleczki co mam w planach na dniach zrobic Ciąża - Poród - objawy ciąży, badania ciąży, etapy ciąży - Kulki Rafaello

przepis na szybki serniczek na zimno pycha :)
5 rożnych galaretek
2 serki waniliowe po 400g (Danio ma takie większe opakowania i taniej wychodzi wczoraj przejrzałam i przeliczyłam wszystkie serki w sklepie hehe :)
biszkopty

galaretki rozrabiamy z 375ml wody (półtorej szklanki) a nie jak na opakowaniu 500 ml do dwóch gdy rozrobimy dodajemy po jednym serku i mieszamy galaretki mogą być ciepłe nic się nie zważy ale trzeba intensywnie mieszając polecam takie mieszadełko do sosów bardzo szybko konsystencja będzie miała kolorek mleczny ... ja robiłam w tortownicy ale można również jakimś naczyniu jak węższe to wyższe ale tortownica standardowa jest na styk hehe... na dno biszkopty można bez ale zawsze to coś innego :) i zalewamy jedna galaretka trochę i czekamy aż stężeje trzeba patrzeć bo często tortownice przepuszczają i wycieka galaretka gdy "zaklei" dno tortownicy jedna warstwa galaretki wlewamy jedna warstwę z serkiem i czekamy aż stężeje następnie sama galaretkę później znów z serkiem i na gore galaretkę... ja osobiście zrobiłam odrazu wszystkie galaretki i lezaly na wierzchu pozniej wlewalam juz zimne i maz do zamrazarki wsadzal i szybko sie zrobiło ale naprawde polecam co do kolorkow mozna sobie poukladac i pokombinowac


http://images.google.pl/imgres?imgu...ello+ciasto+przepis&gbv=2&hl=pl&lr=&sa=N&um=1
 
Ostatnia edycja:
To wybiorę sobie jutro coś i zrobię... piekarnik nam odmówił posłuszeństwa i do czasu zakupu nowego trzeba radzić sobie inaczej :)
 
ja robię krakersy lub herbatniki (zależy co mi w ręce wpadnie) z kremem do karpatki , pychota

Potwierdzam, na krakersach - rewelacja:tak:. Ja jeszcze na wierzch robie posypke kokosowa mmm, mniam, mniam.

A posypkę robie: na sucha patelnie sypie poł szklanki cukru i karmelizuje do tego lądują wióry (ok. 100-150g), 1/4 kostki margaryny i poł szklanki mleka, wszystko prażę, az wiórki wpiją plynne skladniki i lekko sie przyrumienią. Gotowa posypuje po wierzchu przekladanca krakersy-krem-krakersy-krem-krakersy-krem(cienka warstwa).

Łoj ale sobie narobiłam smaka, a tu niestety dieta bezmleczna, buuuuuuuu :baffled:
 
i jeszcze powiedz,ze jedzac takie pysznosci nie tyjesz, a moze nawet tracisz ciazowe kilogramy a wtedy cie bardzo znielubie :))))
 
reklama
Do góry