D
dziunka24.
Gość
Ooo placuszki zrobie Julce - ta to fanka wszelkich plackow i nalesnikow
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zrobiłąm ostatnio świnkę kilolkową i jestem zachwycona!!!!!!! dawnoe nie jadłam niczego tak dobrego.M już pyta kiedy znowu zrobię
Moje propozycje na dziś:
Placuszki kefirkowe
Większy kefir łączymy z 1 jajkiem , solą i mąka. Maki dajemy tyle żeby ciasto było gęste- zależy to od marki, gęstosci kefiru. Smażymy na oleju na małym ogniu. Podajemy najlepiej z powidłami. Polecam do tego jeszcze jakąs zupkę , bo siłą po samych placuszkach przychodzi po 3 dniach
Śledź w occie
pół kilograma - najlepiej małych - śledzi smażymy obtoczone w mące na oleju. Układamy w głębokiej misce.
W garnku gotujemy ocet z wodą ( 2 szklanki octu -jedna wody). Dodajemy 3 liście laurowe , kilka ziarenek ziela angielskiego, pół łyżeczki cukru i paczuszkę rodzynek. Smażymy 1 cebulę pokrojoną w plasterki i wrzucamy do octu. Zalewamy tym śledzie gdy będzie zimne. Najlepsze na drugi dzień
Mówie mamie że nikt nie kuma co to pierśnik. Ona jest w ciężkim szoku
robiłam polecam pyyyyyyyszne :-) z tym ze ja bym tych piersi nie przekrajała na pół ale to już jak kto woli :-)To mi te roladki Kilolku przypomniały takie Drobiowe Zawijaski
Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
-1/2 opakowania sera feta
-1/2 czerwonej papryki
-2 małe ogórki kiszone
-musztarda
-sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone mięso podzielić na 4 części, rozbić na kotlety. Doprawić solą i pieprzem. Ser feta, paprykę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę i wszystko razem wymieszać. Każdy kotlet posmarować musztardą, na brzeg nałożyć łyżkę farszu, zawinąć, spiąć wykałaczką. Obtoczyć w jajku i bułce tartej i przysmażyć na złoty kolor.
To jest tak pyszne że mogłabym jeść to na okrągło
**************
.
Kasiula ja nie znoszę szpinaku wiec nie gotuję... smród mnie powala
Na prośbę Dziunki Chili Con Carne
40 dag mieszanego mięsa mielonego
4 średnie cebule (można mniej albo bez)
1 puszka pomidorów
1 puszka kukurydzy
1 i 1/2 szklanki rosolu z kostki
2 ząbki czosnku
2 łyzki oleju
przyprawa chili, słodka papryka, 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
Mięso podsmażyć. Cebule i czosnek posiekać i dodac do mięsa. Podsmażyć, doprawić chili, papryką, rozmarynem. Dodać rosół, zagotować.
Pomidory ppodddusic w niewielkiej ilości wody, pokroić. Razem z sosem dodać do mięsa.
Dodać kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut.
Najlepsze z bułeczką