kilolek
podwójna listopadowa mama
- Dołączył(a)
- 24 Marzec 2007
- Postów
- 11 197
Krokiety drobiowe
gotowane mięsko drobiowe (np. 2 udka)
1 cebula
pół średniej papryki
1 marchew
łyżka majonezu
łyżeczka koncentratu pomidorowego
pęczek natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
naleśniki-przepis wszystkim znany
do panierowania: bułka tarta i otręby
Cebulę i paprykę drobno siekamy, marchew ścieramy na drobnej tarce i wszystko razem smażymy na łyżce masła. Mięsko mielimy. Natkę siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku.
Gotową masę nakładamy na naleśniki i zwijamy krokiety. Panierujemy najpierw w pozostawionym ze smażenia naleśników cieście, następnie w bułce tartej wymieszanej z otrębami. I smażymy na rumiano.
gotowane mięsko drobiowe (np. 2 udka)
1 cebula
pół średniej papryki
1 marchew
łyżka majonezu
łyżeczka koncentratu pomidorowego
pęczek natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
naleśniki-przepis wszystkim znany
do panierowania: bułka tarta i otręby
Cebulę i paprykę drobno siekamy, marchew ścieramy na drobnej tarce i wszystko razem smażymy na łyżce masła. Mięsko mielimy. Natkę siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku.
Gotową masę nakładamy na naleśniki i zwijamy krokiety. Panierujemy najpierw w pozostawionym ze smażenia naleśników cieście, następnie w bułce tartej wymieszanej z otrębami. I smażymy na rumiano.