reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
Agrafko ja nigdy nie piekę w papilotkach tylko w takiej formie do mufinek i kiedy się upieką, wyjmuję mufinki z foremek na kratkę. Chodzi o to zeby sie nie zaparzały.

Apropo pieczenia to wszystko zalezy od piekarnika i wiesz ta dziewczyna zawsze piecze z termoobiegiem wiec i temperatura i pieczenie jest bardziej wydajne. Nie pamiętam jak to było z mufinkami z nutellą ale chyba ja nie musialam dluzej piec, wyjątkiem byly mufinki takie mokre w srodku np. z bananem czy robilam z pomaranczą, wtedy dluzej pieklam bo wydawalo mi sie ze są surowe ale kto wie moze takie powinny byc bo to w koncu wilgotne skladniki byly.

A jeszcze.......piecvzesz w formie i papilotkach? Czy tylko w papilotkach? jezeli tak to wyjmij mufinki na kratkę i studz na otwartej przestrzeni.

Dziunka przepis na murzynka znajdziesz pewnie na blogu ;p

Ula bede piekła pierwszy raz wiec zrobie dokładnie tak jak napisane - w formie i papilotkach. I przy takiej opcji też każą na kratce studzic wiec chyba chgodzi o to zeby wujac kratke z piekarnika i na niej niech stygna w tych papilotkach.

A własciwie jaka jest różnica czy w papilotkach czy bez ? Po co te papilotki ? żeby wygodniej się wyciągały ?

tak, w papilotkach

To nie ma znaczenia jak studzisz u mnie stygną w brzuchu:-)

Dziunka też uwielbiam to ciasto (podobno gość z Afryki przeżył szok jak usłyszał o tym procederze – ale to pewnie Urban legend) niestety Jagoda najwyżej toleruje babkę marmurkową, więc jak chcę to tylko Kętrzyński z pudełka ale wychodzi dobry.:-)

reklama
Do góry